Onze 4 tips voor optimaal knutselplezier!

 

 

 

Niets zo leuk als samen knutselen op een georganiseerde manier. Tekengerief, verf of ander knutselmateriaal berg je op om even snel weer boven te halen als je kindje in een creatieve bui is! Ook handjes wassen wordt een makkelijk taakje dankzij een simpele hack.

 

 


Goedkoop knutselen: het kan!

Je hebt zeker geen groot budget nodig om een heleboel knutselplezier te garanderen. Met de onderstaande tips vind je inspiratie, materialen en urenlange pret in je eigen huis én daarbuiten.

Kijk eens in je keuken of badkamer

Achter de deuren van je keukenkasten ligt er meer knutselplezier dan je denkt. Heb je nog enkele papieren borden over na dat verjaardagsfeestje? Met een vleugje creativiteit tover je ze om in dromenvangers, luchtballonnen, waaiers, maskers of ronde fotokaders. Koffiefilters kan je dan weer, met een likje waterverf, veranderen in een kleurrijke bos ‘bloemen’ of vlindervleugels.

 

Neem ook eens een kijkje in je badkamerkast. Vind je daar toevallig een heleboel watten? Maak er pluizige wolken van, schattige spoken (leuk voor Halloween) of sneeuwmannen, of gebruik ze als baard in een tekening van Sinterklaas.

Duik in je papiermand

Oude kranten, tijdschriften, verpakkingsmateriaal of zelfs resten kaftpapier: allemaal zijn ze ideale ingrediënten voor een collage of bontgekleurde vliegers. Ligt er nog méér dan genoeg papier in de lade van je printer? Met een nietjesmachine verander je die bladen in een blanco boekje, waarin je kind volop kan tekenen.

 

Zit je na enkele geleverde pakjes opgescheept met een paar kartonnen dozen? Na wat snijwerk zijn ze helemaal klaar voor de rijke fantasie van je kind, die er een levensechte robot van kan maken.

 

Vergeet ook de wc-rolletjes niet. Laat ze samen met je kind herleven als minuscule boot, auto of kroon – of iets helemaal anders!

Houd je ‘knutselafval’ apart

Sommige soorten afval hebben een verrassend hoog knutselpotentieel. Plastic flessen doen het goed als raket, terwijl je lege confituurpotten gemakkelijk kan beschilderen of opvullen met geverfde steentjes. Bekers van karton geef je dan weer een nieuw leven als paddenstoel, met een wc-rol als steel. Of neem er een stift en enkele draden wol bij: ruim voldoende voor een lieve octopus.

 

Heeft dat nieuwjaarsfeest geleid tot een massa kurken in je afvalmand? Combineer ze met verf voor leuke stempels, met tandenstokers voor poppetjes en met wat je maar wilt voor huisgemaakte kerstversiering. Of verzamel alle kurken in een inventief prikbord – knutselplezier én complimentjes gegarandeerd!

Roep de hulp in van bos en zee

Je kan je knutselgerief natuurlijk ook gratis ophalen bij Moeder Natuur. Vooral de herfst is een topseizoen: dan liggen er in bossen en parken prachtig gekleurde bladeren op de grond. Gebruik ze in bloemstukjes of maak er dierportretten van. Een waaier bladeren doet bijvoorbeeld perfect dienst als de manen van een leeuw, de stekels van een egel of de staart van een eekhoorn.

 

Zorg er wel voor dat je alleen gevallen bladeren opraapt, en dat je niet gaat trekken aan boomtakken of struiken. Zo kan je de plant in kwestie namelijk beschadigen. Paddenstoel gespot? Kijken mag, plukken niet: dat is in Vlaanderen officieel verboden. En misschien is de paddenstoel wel giftig?

 

Ook aan de kust wachten er inspiratie en knutselplezier op je. Je vindt er schelpen in allerlei kleuren, vormen en maten. Versier er fotokaders mee, maak leuke windhangers of verwerk ze in armbandjes.

My Family betaalt je Groeipakket steeds tijdig en correct uit, zodat jij zorgeloos mooie (knutsel)momenten kan beleven met je kinderen. Wil jij ook graag een deel worden van onze familie? Vraag dan vandaag je Groeipakket aan.

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk