Formulieren

Heb je een formulier nodig? Wij zetten ze graag even op een rij voor jou.

Geboorte

De geboorte van een kindje in het vooruitzicht? Vul dan zeker dit online aanvraagformulier Startbedrag in. Hou het attest van je gynaecoloog of vroedkundige bij de hand, als je dat al hebt. Het Startbedrag kan je aanvragen van zodra je zwanger bent. Je ontvangt het bedrag van 1.214,49 euro vanaf 2 maanden voor de vermoedelijke geboortedatum op je rekening.

Wil je jouw aanvraag toch op papier doen? Download dan het Aanvraag Startbedrag-formulier

Een eerste aanvraag om Groeipakket? Of wil je opnieuw Groeipakket aanvragen na een periode van onderbreking? Stuur dan deze volledig ingevulde en ondertekende aanvraag om Groeipakket terug.

Doe je liever een online aanvraag? Vraag je Groeipakket aan via deze link.

Woont je kind niet in Vlaanderen en werk je als ouder of partner van een ouder in België? Dan kan je Groeipakket aanvragen. Stuur ons deze volledig ingevulde aanvraag om Groeipakket terug.

 

 

Adoptie

Is de adoptie van jouw kindje afgerond? Stuur dan deze volledig ingevulde en ondertekende aanvraag voor Startbedrag adoptie terug. Je kan deze aanvraag indienen van zodra jouw verzoekschrift is ingediend en het kind deel uitmaakt van jouw gezin.

 

 

Keuze uitbetalingsactor

Je kan zelf kiezen wie jouw Groeipakket betaalt. Ben je nu aangesloten bij een andere uitbetaler, maar stap je liever over naar MyFamily?

Dan ontvangen onze Groeipakketcoaches jou met open armen. Je overstap aanvragen is heel eenvoudig. Vul het formulier in en bezorg het ons terug. MyFamily brengt je dossier dan meteen in orde, zodat we jouw Groeipakket vlekkeloos kunnen uitbetalen

 

 

Betaling van het Groeipakket en Startbedrag

Het Groeipakket en het Startbedrag kunnen we op een rekeningnummer of per circulaire cheque betalen.

Voordelen van een rekeningnummer

Je Startbedrag en Groeipakket ontvangen op een rekeningnummer, heeft zo zijn voordelen. Ontdek via onderstaande video welke voordelen een betaling op rekeningnummer allemaal heeft.

Wil je graag jouw Groeipakket ontvangen op een bankrekening? Stuur dan dit formulier volledig ingevuld en ondertekend terug. Tip: storten op een bankrekening biedt je de beste bescherming tegen diefstal of verlies. Gebruik dit formulier ook als je jouw rekeningnummer wil wijzigen.

Ontvang je samen met de andere ouder het Groeipakket voor je kinderen? Willen jullie graag jullie Groeipakket ontvangen op een bankrekening? Stuur dan dit formulier volledig ingevuld en ondertekend terug. Tip: storten op een bankrekening biedt je de beste bescherming tegen diefstal of verlies. Gebruik dit formulier ook als jullie het rekeningnummer willen wijzigen.

Woon je in het buitenland en wil je graag dat jouw Groeipakket op een buitenlands rekeningnummer wordt gestort? Stuur dan dit formulier terug, volledig ingevuld en ondertekend door jezelf en jouw financiële instelling. Tip: storten op een bankrekening biedt je de beste bescherming tegen diefstal of verlies.

 

 

Aanvraag kleutertoeslag en kinderopvangtoeslag

Hoe eerder je kind naar school gaat, hoe meer kansen het krijgt in het leven. Daarom beloont de Vlaamse overheid jouw schoolgaande kleuter met de kleutertoeslag. Woon je in Brussel, Wallonië of in een buurland? Vraag je kleutertoeslag makkelijk aan.
Je kan ook het formulier ingevuld terugsturen via e-mail naar info@myfamily.be.

Is je kindje nog te jong voor de school? Dan is het welkom in de kinderopvang. De kinderopvangtoeslag geeft jou daarbij een financieel
steuntje in de rug. Woon je in Brussel, Wallonië of een buurland? Vraag je kinderopvangtoeslag makkelijk online aan.
Je kan ook het formulier ingevuld terugsturen via e-mail naar info@myfamily.be.

 

 

Studeren

De kosten voor school kunnen serieus oplopen. Daarom krijgen gezinnen met schoolgaande jeugd
een financieel steuntje in de rug: de schooltoeslag.

Volg je onderwijs voor sociale promotie, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, privé-onderwijs of erkende vorming? Of volg je hoger of secundair onderwijs binnen de Franse of Duitstalige gemeenschap? Stuur dan dit formulier volledig ingevuld en ondertekend – door de verschillende partijen – terug.

Volg je onderwijs buiten België, maar binnen de grenzen van de Europese Unie? Stuur dan dit formulier volledig ingevuld en ondertekend door de onderwijsinstelling naar ons terug.

Are you looking for an English form?

Look no further! Click the button below to find all our English forms.

English Application Forms