Groeipakket berekenen

Jouw Groeipakket berekenen is kinderspel met onze Groeipakket Calculator. Ontdek hier welk bedrag jij maandelijks op je rekening krijgt.

Wat heb ik nodig om mijn Groeipakket in 2024 te berekenen?

Een berekening van je Groeipakket maken met onze Groeipakket Calculator is heel eenvoudig. Je hebt slechts twee dingen nodig:

  • De geboortedatum van je kind(eren)
  • Je gezinsinkomen: dat moet je wellicht nog berekenen. Daarvoor helpen we je op weg.

Het bedrag dat jij maandelijks krijgt is immers afhankelijk van de leeftijd van jouw kinderen en van je gezinsinkomen. Dat laatste bepaalt vooral op welke extra toeslagen jij recht hebt.

BEREKEN JE GROEIPAKKET

Hoe kan ik mijn Groeipakket berekenen?

Op basis van de geboortedatum van kind(eren) en je gezinsinkomen berekent onze Groeipakket Calculator jouw Groeipakket bedragen per kind. Jij hoeft dus zelf geen rekenmachine boven te halen. Handig, toch?

 

Let op: de uitkomst is een schatting die rekening houdt met de bedragen die geldig zijn tot 31/08/2024. Door een specifieke gezinssamenstelling of een verandering in jouw situatie kan het maandelijkse bedrag anders zijn dan de berekening.

 

Verschilt de berekening van de Groeipakket Calculator met het bedrag dat maandelijks op je rekening staat? Contacteer jouw Groeipakketcoach. Er is vast een logische verklaring voor.

TIP: Ontdek jouw Groeipakket voortaan via jouw MyFamily Portaal? Je vind er:

  • het volledige, gedetailleerde dossier van je kind,
  • alle betalingshistorieken van je Groeipakket, 
  • je volledige briefwisseling digitaal.

Ga zeker eens kijken!Waar kan ik de uitbetalingen van mijn Groeipakket checken?

Ontvang je jouw Groeipakket via MyFamily? Dan kan je de betalingsdata van het Groeipakket vinden:

Ontvang je jouw Groeipakket niet via MyFamily? Contacteer dan jouw Groeipakketuitbetaler. In Vlaanderen zijn er namelijk vijf uitbetalers: Fons, Infino, Kidslife, MyFamily en Parentia.

 

Wil je graag overstappen naar MyFamily? Dat kan! Je hoeft niet langer bij de uitbetaler van je Startbedrag te blijven. We lijsten hier graag op waarom voor je gezin rekenen op MyFamily een goed idee is.

Sluit aan bij MyFamily

 

Waaruit bestaat mijn Groeipakketbedrag?

Het Groeipakket bestaat uit vele deelbedragen. Soms lijkt het wel een puzzel met 1000 stukjes. Bij de geboorte van je kindje krijg je een Startbedrag. Daarna volgt automatisch een maandelijks basisbedrag. Bovenop dat basisbedrag komen nog tal van extra bedragen, die we toeslagen noemen. Check hier een overzicht van alle Groeipakketbedragen. Of doe een snelle berekening van je Groeipakket met onze Groeipakket Calculator. 

BEREKEN JE GROEIPAKKET

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Gevelportret van Lies en Stefaan

“Carrière en gezinsleven opgebouwd rond onze 4 kinderen”

Lees het verhaal van Lies en Stefaan
Gevelportret Evelyne en Litse

“Sowieso blijft opvoeden een beetje zoeken”

Lees het verhaal van Evelyne en Litse
Gevelportret Max, Natalia Isabella Thiago

“Onze kinderen het beste meegeven van beide culturen”

Lees het verhaal van Max en Natalia