Groeipakket of kinderbijslag berekenen

Jouw Groeipakket (voorheen kinderbijslag) berekenen is kinderspel met onze Groeipakket Calculator. Ontdek hier welk bedrag jij maandelijks op je rekening krijgt.

 

Wat heb ik nodig om mijn Groeipakket (kinderbijslag of kindergeld) te berekenen?

Jouw kinderbijslag berekenen met onze Groeipakket Calculator is heel eenvoudig. Je hebt slechts twee dingen nodig:

  • De geboortedatum van je kind(eren): die ken je hopelijk uit het hoofd 😉
  • Je gezinsinkomen: dat moet je wellicht nog berekenen. Daarvoor helpen we je op weg.

Het bedrag dat jij maandelijks krijgt is immers afhankelijk van de leeftijd van jouw kinderen en van je gezinsinkomen. Dat laatste bepaalt vooral op welke extra toeslagen jij recht hebt.

 

 

Hoe kan ik mijn Groeipakket (kinderbijslag) berekenen?

Op basis van de geboortedatum van kind(eren) en je gezinsinkomen berekent onze Groeipakket Calculator jouw Groeipakket. Jij hoeft dus zelf geen rekenmachine boven te halen. Handig, toch?


Let op:
de uitkomst is een schatting die rekening houdt met de bedragen die geldig zijn tot 31/08/2023. Door een specifieke gezinssamenstelling of een verandering in jouw situatie kan het maandelijkse bedrag anders zijn dan de berekening.

 

Verschilt de uitkomst van de Groeipakket Calculator met het Groeipakketbedrag dat maandelijks op je rekening staat? Contacteer jouw Groeipakketcoach. Er is vast een logische verklaring voor.


TIP: Wist je dat je alles over jouw Groeipakket voortaan kan checken via jouw MyFamily Portaal? Ga zeker eens kijken.

 

 

Waar kan ik de uitbetalingen van mijn Groeipakket checken?

Ontvang je jouw Groeipakket of kinderbijslag via MyFamily? Dan kan je de betalingsdata van het Groeipakket vinden:

Ontvang je jouw kinderbijslag of Groeipakket niet via MyFamily? Contacteer dan jouw Groeipakketuitbetaler. In Vlaanderen zijn er namelijk vijf uitbetalers: Fons, Infino, Kidslife, MyFamily en Parentia.

 

Wil je graag overstappen naar MyFamily? Dat kan! Je hoeft niet langer bij de uitbetaler van je Startbedrag te blijven. We lijsten hier graag op waarom voor je gezin rekenen op MyFamily een goed idee is.

Sluit aan bij MyFamily

 

 

Waaruit bestaat mijn Groeipakketbedrag?

Het Groeipakket bestaat uit vele deelbedragen. Soms lijkt het wel een puzzel met 1000 stukjes. Bij de geboorte van je kindje krijg je een Startbedrag. Daarna volgt automatisch een maandelijks basisbedrag. Bovenop dat basisbedrag komen nog tal van extra bedragen, die we toeslagen noemen. Check hier een overzicht van alle Groeipakketbedragen. Of laat onze Groeipakket Calculator het rekenwerk voor jou doen.

 

 

Ontvang je nog geen Groeipakket (voorheen kinderbijslag)?

Ontvang je nog geen Groeipakket of kinderbijslag voor je kind(eren)? Bijvoorbeeld omdat je naar Vlaanderen verhuist. Dan moet je jouw Groeipakket of kinderbijslag nog aanvragen.

 

Gelukkig is die aanvraag even simpel als je Groeipakket berekenen met de Groeipakket Calculator. Met één klik op de digitale knop gaat MyFamily voor jou aan het werk.

VRAAG JE GROEIPAKKET AAN

Liever een aanvraag op papier? Download dan dit aanvraagformulier en bezorg het ons zoals jij verkiest.

 

Vragen? Contacteer ons. We helpen je graag verder.

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over het Groeipakket?

Schrijf je dan in voor de digitale Groeipakketkrant. We beloven plechtig dat je die enkel krijgt wanneer we ook echt iets te vertellen hebben.

Waarom is je inschrijven op de gratis Groeipakketkrant een goed idee?

  • Je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes over jouw Groeipakket.
  • Ontvang inspiratie op maat van jouw gezin.
  • Samen met ons red je het leven van enkele bomen.
DIGITALE GROEIPAKKETKRANT, HIER!