5 uitstapjes om de vakantie mee te vullen

 

 

Klaar voor een zomer vol speelpret? Deze uitstapjes zijn niet alleen leuk voor het hele gezin, maar ook lief voor je portemonnee: ze zijn helemaal gratis. Nog even je rugzak vullen met een lekkere picknick en je kan eropuit voor een dag vol zomers plezier.

 

 


Met je voeten in het zand in Antwerpen

In Park Groot Schijn (Deurne), aan de rand van de stad, vind je de Zomerbar van Zomer van Antwerpen. Je kan er genieten van verfrissende drankjes en lekker eten, maar ook van heel wat gratis activiteiten voor grote en kleine vakantiegangers. Woel met je voeten in het zand, kom tot rust in een hangmat of leef je helemaal uit in het speelbos en op de rolschaatspiste, terwijl de grote mensen rustig iets drinken.

Bovendien kan je in de Zomerbar ook geregeld een gratis circusvoorstelling meepikken: acrobaten, jongleurs en andere artiesten tonen er hun beste kunsten.

Voor wie: voor jong en ouder

Praktisch: 28 juni tot 28 augustus 2022 in Park Groot Schijn (Antwerpen)
naar de zomerbar!

Ravotten op Domein Kiewit

Naar een kinderboerderij met de kinderen, dat is altijd een goed idee. Op Domein Kiewit in Hasselt vind je geiten, konijnen, ezels en cavia’s en nog heel wat andere dieren om te knuffelen. In de grote vijver zwemmen eenden en ganzen, en dan is er nog de grote modderpoel waar de varkens graag in rollen.

Op het domein kan je bovendien ook heerlijk wandelen of fietsen, gezellig picknicken en natuurlijk spelen: er is een groot speelbos en een speelweide, en een gratis speurtocht die jullie naar de verborgen plekjes van het domein brengt.

Voor wie: voor kleine en grote dierenliefhebbers

Praktisch: een heel jaar lang in Kinderboerderij Domein Kiewit (Hasselt)
diertjes knuffelen!

Cinema in openlucht in Zeebrugge

Dagje naar de kust gepland? Op het strand van Zeebrugge kan je in juli en augustus elke donderdag gratis naar een film kijken, met je voetjes in het zand. Om 14u en 16u staat er telkens een mooie kinder- of jeugdfilm op het programma, om 20u mogen de grote mensen neerzakken in hun strandstoel voor een avondfilm. Enkel je zitje moet je zelf voorzien – of je kruipt gewoon gezellig in het zand, natuurlijk.

Voor wie: voor het hele gezin

Praktisch: elke donderdag tussen 1 juli en 25 augustus op het strand van Zeebrugge
filmpje meepikken!

Straatspelen in Leuven

In de zomer gooit Museum M bijna elk weekend de poorten van hun binnentuin open voor iedereen die graag komt spelen. Leef je uit met een blotevoetenpad, een klimmuur of levensgroot speelgoed. Op zaterdagnamiddag is er ook een extra creatieve activiteit: knutsel met klei, boetseer moddertaartjes of leer circuskunsten samen met je mama of papa. Meedoen is gratis en je mag gewoon aansluiten wanneer je wil.

Voor wie: voor jong en ouder

Praktisch: de hele zomer lang in de Museumspelstraat (tuin aan M Leuven en Huis van het Kind Leuven)
Kom je meespelen?

Op zoek naar de bril van Draakje Fosfor in Gent

Ken je Draakje Fosfor? Die woont op de toren van het Belfort in Gent en is de dappere bewaker van de stad. Vuurspuwen kan hij heel goed, op zijn spullen letten iets minder. Zoeken jullie mee naar zijn bril? Met de Draakje Fosfor-app kan je een gratis zoektocht in Gent maken, vol leuke weetjes en opdrachten.

Voor wie: voor kinderen van 5 tot 12 jaar

Praktisch: de hele zomer lang op diverse locaties in Gent
help je draakje fosfor?

 

 

Deze onderwerpen vind je misschien ook leuk: