Leuke dingen om te doen met het hele gezin: 10 ideeën

 

 

Weekendje vrij? Vakantie? Tijd voor een leuke activiteit met het hele gezin! Maar houdt je inspiratie op bij de lokale speeltuin? Geen nood: in deze blog ontdek je tien leuke dingen om te doen. Van avontuurlijke uitstapjes in België tot inspirerende thuisactiviteiten, we hebben aan alles gedacht.

 

 

1. Ontdek de dierentuinen van België

België heeft enkele prachtige dierentuinen. Denk aan Pairi Daiza, waar je verbazingwekkend veel verschillende dieren en planten kan vinden. Of bezoek de historische Zoo van Antwerpen, een van de oudste dierentuinen ter wereld.

2. Bak een themataart

Er gaat weinig boven het plezier van bakken. Van het kiezen van een thema, zoals superhelden of prinsessen, tot het mengen van de ingrediënten en natuurlijk het beste deel: proeven! Bakken bevordert de creativiteit en het is een leuke thuisactiviteit om de band met je kinderen te versterken.

3. Bezoek een pretpark

Zin in een dag vol pret? Bezoek een avontuurlijk pretpark! Of je nu kiest voor de magie van Plopsaland of de adrenaline van Walibi, elk park is een garantie voor familieplezier.

4. Start een familieboekenclub

Open de deuren van je eigen familieboekenclub! Samen lezen, praten, lachen en leren … alles komt samen in de boekenclub. En daarnaast is het een uitstekende manier om de leesvaardigheden van je kinderen op te krikken. 

5. Ga voor een natuurwandeling

België is rijk aan adembenemende wandelroutes. Ontdek bijvoorbeeld de paden in de Ardennen of Het Zwin, een prachtig natuurpark aan de kust.

6. Organiseer thuis een filmmiddag

Transformeer je woonkamer tot thuisbioscoop en organiseer een filmmiddag. Laat ieder gezinslid zijn of haar favoriete film kiezen en maak er een marathon van. Tip: speel jouw favoriete kinderfilm af en neem zo je kinderen mee naar jouw jeugd!

7. Bezoek een museum

Op zoek naar een verrijkend uitstapje in België voor het hele gezin? Bezoek een museum! Zo zijn het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel of het Speelgoedmuseum in Mechelen fascinerende plekken voor kinderen. Wandel door interactieve tentoonstellingen die zowel tof als educatief zijn, en sluit af met iets lekkers in het museumcafé.

8. Plant een familietuin

Trek je laarzen aan, stroop je mouwen op en duik met je kinderen in de wondere wereld van het tuinieren! Niets overtreft de kick van je eigen bloem of groente zien groeien vanuit een piepklein zaadje. 

9. Bouw een fort met dekens

Een fantasierijke en leuke activiteit voor thuis: bouw een fort met dekens en kussen. Een avontuur voor je kinderen, en eentje die garant staat voor urenlang speelplezier! Dat maakt het de opruimsessie achteraf volledig waard 😉.

10. Stap op de fiets

Trap door het betoverende Belgische landschap! Of je nu kiest voor de glooiende routes in Limburg of de frisse zeewind langs de kust, elk fietspad is een nieuw avontuur. Een actieve uitstap met frisse lucht en adembenemende uitzichten: perfect voor het hele gezin.

Vraag het Groeipakket aan

Niets is toffer dan samen met je kind(eren) de wereld ontdekken. En daar kan je wel wat financiële hulp bij gebruiken.

 

Vraag daarom vandaag nog je Groeipakket aan.

Groeipakket aanvragen

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Uitstapjes

6 uitstapjes met je hoofd in de wolken

Lees meer
Uitstapjes bij slecht weer

6 ideale uitstapjes bij slecht weer

Lees meer
Krokusvakantie

6 tips voor een vrolijke krokusvakantie

Lees meer