6 tips voor een vrolijke krokusvakantie

 

 

Van familiefestivals tot dolle museumavonturen, er valt tijdens de krokusvakantie voor iedereen iets te beleven. Trek eropuit met het hele gezin en geniet van een week vol confetti en heerlijke uitstapjes.

 

 

1. Museumpret met Krokuskriebels

Tijdens Krokuskriebels zwaaien meer dan 90 musea in heel Vlaanderen en Brussel hun deuren open voor families met allerlei leuke activiteiten. Een rondleiding achter de schermen, een spannende speurtocht of een creatieve workshop, er is eindeloos veel pret om uit te kiezen.

 

Ook voor families met kinderen met een beperking: trek naar een van de inclusieve activiteiten en geniet samen van een rondleiding voor blinden of slechtzienden, een prikkelarme namiddag in een tentoonstelling of ga op pad met een doventolk.

Ga een een museum overhoop zetten

2. Kinderen baas op aHa! Festival

HA! Concerts in Gent zorgt de hele vakantie lang voor muziekpret voor de hele familie. Duik in een muzikaal universum en laat je verwonderen door speelse voorstellingen, verken grappige klankinstallaties, vereeuwig je gekste gezicht in de fotobooth, knutsel, zoek naar monsters … en smul van pannenkoeken en warme chocomelk.

Laat het klinken

3. Lichtkunst in Brussel

Tijdens het eerste weekend van de vakantie kan je nog net Bright Brussels meepikken. Drie wijken in de hoofdstad (de Koningswijk, de Europese wijk en de wijk Sint-Maria/Lehon) laten zich van hun meest sprookjesachtige kant zien: volg de wandelroute en laat je leiden naar 20 fonkelende lichtinstallaties.
Volg het licht

4. Kijken en maken op JEF Festival

Jeugdfilmfestival JEF strijkt dit jaar neer in zeven Vlaamse steden: Antwerpen, Leuven, Brugge, Gent, Kortrijk, Roeselare en Hamme). Kijk naar de allerbeste kinder- en jeugdfilms van het moment en duik achteraf nog in het medialab vol digitale experimenten: test games uit, speel met projecties of stap in een film met een VR-bril.

Voor kleine filmfanaten

5. Het heelal ontdekken in Cozmix

In Volkssterrenwacht Cozmix kan je de hele krokusvakantie terecht voor leuke activiteiten en voorstellingen. Frank Deboosere komt vertellen over de allerkoudste en warmste plekken in ons zonnestelsel. Of bekijk voorstellingen over een pinguïn op wereldreis of over ruimtewezens die heel graag op vakantie willen.
Staar naar de sterren

6. Op stap met de Stokkenmannen in Genk

De Stokkenmanroute is een gezinswandeling van zo’n vier kilometer in de bossen van Kattevennen in Genk. Ga op stap met een boekje vol verhalen en spelletjes en laat je de weg wijzen door de mysterieuze Stokkenmannen. Let goed op in welke richting ze kijken: zo wijzen ze de weg naar de volgende Stokkenman.

 

Onderweg leer je alles over deze bijzondere wezens. Even rusten? Klim gerust in de armen van een mannetje om even een pauze te nemen.

Ga op avontuur

Misschien is dit ook wel iets voor jou?