Krokusvakantie! 5 leuke uitstapjes voor het hele gezin

Er valt tijdens de krokusvakantie heel wat te beleven. Ben je op zoek naar een uitstap op maat van jouw gezin? MyFamily en Uit met Vlieg tippen er vijf.

Trek eropuit tijdens de krokusvakantie

Ga je deze krokusvakantie voor wat extra quality time met je gezin? Dan zijn deze uittips zeker iets voor jullie. MyFamily selecteerde, samen met onze partner Uit met Vlieg, vijf leuke en leerrijke uitstapjes voor het hele gezin. Ga op schattenzoektocht in Bosland, volg de knuffeltocht in Leuven, geef dino Trix een high five, leer de kneepjes van het bakkersvak, of doe de WhatsApp-challenge. Pret verzekerd!

 

Uitstap 1: Op schattenjacht in Bosland

Wat ruist er door het struikgewas, huppelt er op de heide en dartelt er over de duinen in Bosland? Ga op ontdekkingstocht gewapend met een kompas, potlood en de sleutel van de schatkist. Kunnen jullie de schat vinden?

Een speurpakket met drie boekjes kan je aankopen in de toeristische kantoren van Hechtel-Eksel, Lommel of Overpelt.

Voor wie: schattenjagers vanaf 3 jaar

Praktisch: boekjes zijn verkrijgbaar in de toeristische kantoren van Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel

Ga op schattenjacht

Uitstap 2: Volg je neus naar het Bakkerijmuseum

Steek tijdens de krokusvakantie de handen uit de mouwen in het Bakkerijmuseum en leer de kneepjes van het bakkersvak. Maak een oven-heerlijk chocoladebrood, versier confettikoekjes of bak zoute krakelingen als je geen zoetebek bent.

Terwijl al dat lekkers in de oven zit, ontdekken kleine speurneuzen het museum via een spannende zoektocht. Van die ontdekkingstocht krijg je honger. Gelukkig mogen de smakelijke baksels mee neer huis. Njam, njam!

Voor wie: kleine en grote bakkers vanaf 4 jaar

Praktisch: 2 tot 4 maart 2022 in het Bakkerijmuseum (Veurne)
aan de bak!

Uitstap 3: Ontmoet Trix de T.rex in Brussel

Deze taaie tante van 67 miljoen jaar oud ontvangt je met open klauwen in het Museum voor Natuurwetenschappen (Brussel). Ontdek er alles over dinosaurussen en test je kennis in een doldwaze dinoquiz. Of spring op een fiets en zorg dat een woeste T.Rex je niet verorbert.

Deze expo met twaalf doe-activiteiten is een aanrader voor kleine (en grote) paleontologen*. Roar!

Voor wie: kleine en grote dinofans vanaf 5 jaar

Praktisch: tot 7 augustus 2022 in het Museum voor Natuurwetenschappen (Brussel)

*Ross Geller, een van de Friends-vrienden, is een paleontoloog. Of zoals Joey zijn beroep zou omschrijven: ‘dinosauriërs’. Dat is uiteraard geen job, maar een uitgestorven diersoort waarover je tijdens deze uitstap alles leert. Nu weet je wel dat een paleontoloog dino’s bestudeert.
plan je bezoekje aan t.rex

 

 

Uitstap 4: Al wandelend knuffels spotten in Leuven

Neem je koters mee op een snoezige wandeltocht door Leuven. Twee korte stadswandelingen gidsen knuffelspotters langs de leukste speelplekjes van Leuven. Scan de QR-codes in het wandelboekje voor heel wat weetjes op kindermaat.

De knuffeltochten kan je afhalen bij Visit Leuven of aan het onthaal M Leuven. Je kan het doe-boekje ook downloaden via www.visitleuven.be/knuffelgezocht. Klaar? Wandelen maar!

Voor wie: korte beentjes vanaf 6 jaar

Praktisch: stadswandeling van ongeveer 2 km in Leuven
Trek jewandelschoenen aan

Uitstap 5: S.M.A.K. Gent daagt je uit in een WhatsApp-challenge

Museum en saai staan bij kinderen vaak samen in één zin. Daar heeft S.M.A.K. Gent iets op gevonden. Ze gidsen kinderen door hun popart-tentoonstelling via een WhatsApp-challenge.

Loop door de museumzalen met een smartphone in de hand. Via WhatsApp krijg je acht opdrachten van een S.M.A.K.-gids. Beantwoord quizvragen, spot bijzondere details in de kunstwerken en sluit dit uitje af met een groepsfoto. Vergeet hem niet te delen op social media. #lovesmak #uittip #museazijnnietsaai

Voor wie: gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar

Praktisch: 26 februari tot 6 maart 2022 in het S.M.A.K. – Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (Gent)
ga de uitdaging aan!

 

 

Misschien is dit ook wel iets voor jou?