5 tips voor een vrolijke Krokusvakantie

 

 

Avontuurlijke familiefestivals, vrolijke knutselworkshops en fonkelende lichtfestivals: er is geen reden om je te vervelen in de krokusvakantie. Deze vijf uitstapjes zijn een feest voor het hele gezin.

 

 

1. Op reis door de wetenschap in Gent

Het Gents Universitair Museum (alias GUM) neemt je mee op reis ... door het hoofd van wetenschappers. In zo'n hoofd is er veel te zien en te beleven: dieren, planten, mineralen en andere wetenschapsdingen van vroeger en nu. Ontdek waarom die in het hoofd van wetenschappers zitten en wat zij er mee doen.

Een speelse familietour voor kinderen vanaf 6 jaar. Het museum ligt bovendien aan de rand van het Citadelpark, dat ook een leuke speeltuin heeft: ideaal om nog wat extra stoom af te laten.

Alles voor de wetenschap

2. Lichtfestival in Brussel

Het Brussels lichtfestival leidt je 4 avonden lang door twee iconische wijken van de stad: de Koningswijk en de Europese wijk. Ontdek een dertigtal poëtische lichtkunstwerken van kunstenaars van over de hele wereld.

Naast de artistieke installaties zijn er ook museumnocturnes, rondleidingen, optredens én een kinderzone.

Volg het licht naar Brussel

3. Kijken én maken op het Jeugdfilmfestival

Jeugdfilmfestival Antwerpen strijkt dit jaar neer in zeven steden: Antwerpen, Leuven, Brugge, Gent, Kortrijk, Roeselare en Hamme.

Kijk naar de allerbeste kinder- en jeugdfilms van het moment en duik achteraf in het medialab vol digitale experimenten: test games uit, speel met projecties of stap in een film met een VR-bril.

Duik in de cinema

4. Valentijn in het Zwin

Het huttenparcours in natuurgebied het Zwin in Knokke staat helemaal in het teken van Valentijn en de liefde.

De gidsen vertellen je over de romantische kuren van vogels, over hun liefdesnestjes en de verschillende soorten nestkastjes. Vanuit de kijkhut bewonder je de vogels op de broedeilanden. In het kijkcentrum luister je naar een romantisch verhaal en leer je schrijven met een echte veer.

Vlieg naar buiten

5. Avontuurlijk theater in Hasselt

Krokusfestival in Hasselt is een kunstig familiefestival vol avontuur met spectaculaire dans, ontroerende voorstellingen, meedoe-activiteiten en workshops: kies uit meer dan 200 activiteiten.

En als het even te druk wordt, dan ga je op verkenning in het Museum voor Verwondering.

Ga op ontdekking

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Grootmoeder en kleindochter

Op stap met de grootouders

Lees meer
Autovakantie

Autovakantie met kinderen: 5 tips

Lees de tips
Knutselplezier

Knutselplezier kost (bijna) niets!

Lees de tips