6 uitstapjes met je hoofd in de wolken

Kleine dromer in huis? Of een durver met stevige klimbenen? Trek naar een van deze zes plekken. En klim samen tot op het dak van gebouwen, de toppen van bergen of tot tussen de kruinen van bomen. Verrekijker niet vergeten!

1. Fietsen tussen de boomkruinen

In Hechtel-Eksel, middenin Natuurgebied Bosland, vind je een bijzondere fietsbrug. Deze fietsbrug laat je fietsen tussen de kruinen van de bomen: een dubbele cirkel van 700 meter lang brengt je tot tien meter hoogte.

 

Natuurlijk hoef je niet eindeloos rondjes te fietsen. Want in Bosland vind je ook het grootste speelbos van Vlaanderen, met eindeloos veel leuke activiteiten voor kinderen: van schattenjachten tot uitkijktorens.

2. Sterren kijken op het dak

Overdag biedt het dak van het MAS een prachtig panorama van Antwerpen. De roltrappen ernaartoe zijn een belevenis op zich. En je mag zelfs picknicken op het dak of in de overdekte wandelboulevard! Reserveer meteen ook je plekje om het museum helemaal coronaproof te bezoeken, inclusief een spannende speurtocht voor kinderen.

Bovendien wordt het uitzicht extra bijzonder als het donker is: in schoolvakanties kan je elke donderdagavond (als het weer helder genoeg is) naar de sterren kijken vanop het dak. Met de telescoop kan je hemellichamen bewonderen. En dat terwijl de volkssterrenwacht je graag wat extra uitleg geeft.

3. In de lucht én onder de grond

In C-mine ontdek je tijdens een spannende expeditie alle geheimen van de Genkse mijnsite. Gewapend met een zaklamp, vergrootglas en kompas daal je af tot onder de grond! Je ontdekt boeiende installaties, bedient de hendels en wielen in de geluidscel en proeft de sfeer van de oude mijn. Onderweg naar boven kan je ook nog verdwalen in het grote metalen doolhof op het plein van C-mine.

 

Het echte hoogtepunt komt aan het einde van het belevingsparcours. Je beklimt namelijk de authentieke schachtbok van de mijn, tot een hoogte van wel 60 meter!

4. Op het dak van het Concertgebouw

Op ’t Zand in Brugge prijkt het bijzondere (en bovendien knalrode) Concertgebouw van de stad. Je mag op ontdekking in het hele gebouw langs een interactief parcours.

Met een boekje vol spelletjes en opdrachten leidt een vrolijke liervogel je dwars door het gebouw. Test de akoestiek en gluur achter de coulissen of speel met interactieve klankinstallaties. En klim tenslotte helemaal naar het dakterras. Daar wordt je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over Brugge én een klokkenspel om op te spelen.

5. Heel Europa aan je voeten

Waar kan je de Eiffeltoren van bovenaf bewonderen en – op dezelfde dag! – de toren van Pisa proberen omduwen? In Mini-Europa natuurlijk!

 

Je kan meteen ook het Atomium bewonderen, op ware grootte zelfs. En je kan helemaal tot in de bovenste bol klimmen voor een prachtig uitzicht over Brussel.

6. Een berg vol avontuur

 

De flanken van de Avonturenberg in Beringen zijn bezaaid met een bos van 1.600 palen. Via reuzentrappen, touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels, wandelpaden, glijbanen, spelelementen en uitzichtpunten bereik je de top van de mijnterril. Boven kan je even uitblazen in de kolenkrater en genieten van de mooiste zichten.

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Leuke dingen doen met het gezin

Leuke dingen om te doen met het hele gezin: 10 ideeën

Lees meer
Krokusvakantie

6 tips voor een vrolijke krokusvakantie

Lees meer
Uitstapjes bij slecht weer

6 ideale uitstapjes bij slecht weer

Lees meer