6 ideale uitstapjes bij slecht weer

 

 

Wat doen we als het buiten regent? Alles behalve thuis blijven. Dat is immers nergens voor nodig, want bij deze uitstapjes hou je het helemaal droog. 

 

 

1. Muziek maken in de Klankmakerij

In Dranouter ligt de Klankmakerij, een wonderlijke plek waar je mag experimenteren met instrumenten, muziek en andere klanken. Doorloop alle etappes en verzamel punten door met de melodiemachine, de akkoordenkoker of het verhalenkabinet te spelen. De ideale plek om een namiddagje te schuilen.

Lawaai maken verplicht

2. Waterpret in Hidrodoe

Toch zin om in het water te spelen? Dan moet je naar Hidrodoe in Herentals, waar je alles leert over water. Laat een raket op waterstof de lucht in vliegen, maak een gigantische draaikolk, ga in een zeepbel staan of bouw een dam in de rivier die door het gebouw stroomt. Minstens even leuk als in de plassen springen, en alvast een pak warmer (en droger voor de grote mensen). 

Voor de waterratten

3. Museum voor mini’s

Het Stadsmuseum van Lier vertelt de verhalen van de stad en haar inwoners. Ook de jongste bezoekers zijn welkom: ga op zoek naar de doeplekken en speel een schaduwspel met reuzen, kruip op een schommelmammoet of maak je eigen stadsverhaal. Zelfs de állerkleinste bezoekers mogen mee, want langs vier zintuiglijke stops ontdekken baby’s en peuters de wonderlijke wereld van wol. 

Kruip door een tentoonstelling

4. Schuilen onder de grond

Onder de grond word je zeker niet nat, daarom is een bezoekje aan C-mine een goed idee op een regenachtige dag. Daal af tot in de oude mijnen en wandel door de tunnels langs verschillende installaties: luister naar verhalen of bedien de hendels en knoppen in de geluidscel. Hopelijk is het weer wat opgeklaard als jullie weer op de begane grond komen, want dan kan je nog de oude schachtbok van de mijn beklimmen - vanop een hoogte van wel 60 meter heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. 

Duik in de tunnels

5. Tinkeren in het Industriemuseum

Het Industriemuseum in Gent laat zien hoe het er vroeger aan toe ging in een fabriek of een drukkerij. In het oude fabrieksgebouw (het ruikt er nog altijd naar de machineolie) word je meegenomen in een verhaal over mensen en machines, en hoe die onze wereld veranderd hebben.


Blijf na je bezoek nog wat plakken in de Tinker Studio van het museum: daar vind je een tafel vol verschillende materialen waarmee je aan de slag mag om zelf iets te maken of knutselen. 

Bouw je eigen machine

6. Een trein besturen in Train World

Een museumtip voor grote en kleine treinliefhebbers: Train World in Schaarbeek, dat zelfs zijn eigen station heeft, zodat je er makkelijk met de trein naartoe kan. Laat je van de allereerste stoomlocomotieven naar flitsende hogesnelheidstreinen brengen, bezoek een spoorhuisje en bestuur zelf een trein. 

Kaartje gekocht?

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Uitstapjes

6 uitstapjes met je hoofd in de wolken

Lees meer
Leuke hobby's voor kinderen

Leuke en leerzame hobby’s voor kinderen

Lees meer
Knutselplezier

Knutselplezier kost (bijna) niets!

Lees de tips