Alternatieven voor een traditionele gender reveal

 

 

Ben je in blijde verwachting en wil je het geslacht op een speciale manier bekendmaken? Dan is het tijd om een gender reveal te organiseren. Tegenwoordig heel hip, maar je hoeft zeker niet mee te doen met alle trends (die ook nog eens veel geld kunnen kosten). Er zijn talloze andere creatieve en leuke manieren. Je vindt een bloemlezing in deze blog. 

 

 

Op sommige gender reveals kent minstens één ouder zelf het geslacht al. Maar in de meeste gevallen is het geslacht voor iedereen nog onbekend. Voor beide situaties hebben we suggesties bedacht. Veel plezier!

Voor als je het geslacht al weet …

Plant een boom: groei samen met je baby

Plant een boom die symbool staat voor je kindje. Vraag alle gasten om mee te helpen. Plaats als laatste een bordje naast de boom waar het geslacht (en eventueel de naam) van de baby op staat. ‘Aaaah-momentjes’ gegarandeerd.

Puzzel het uit: laat de gasten meedenken

Een toffe suggestie voor wanneer je geen evenement wil organiseren: maak een puzzel met een foto van de echo (waarop in het klein het geslacht staat), een leuke tekst of een andere tip over het geslacht. Stuur de puzzelstukjes naar familie en vrienden en laat ze het mysterie samen oplossen. Een leuke activiteit die iedereen betrokken houdt!

Schrijf een nieuw hoofdstuk: verwerk een geheime boodschap in een boek

Koop een kinderboek en schrijf op de laatste pagina een lief berichtje waarin je het geslacht onthult. Lees het boek voor tijdens een gezellig samenzijn en eindig met de geheime boodschap.

Voor als je het geslacht nog niet weet … 

De muzikale onthulling: laat de muziek spreken

Hiervoor heb je wel de hulp van een vriend of familielid nodig. Laat hem/haar een afspeellijst maken met daarin liedjes die het woord ‘meisje’ of ‘jongen’ bevatten, afhankelijk van het geslacht van je kindje. Druk tijdens de reveal op 'play' en laat je verrassen door de eerste klanken! Om er daarna natuurlijk een tof dansfeest van te maken 😉.

De kunstzinnige onthulling: verf je weg naar het antwoord

Vraag de gynaecoloog om het geslacht op te schrijven en dit papier in een envelop te doen. Geef de envelop aan een kunstenaar en vraag om een schilderij te maken waarin het geslacht van de baby op een abstracte manier wordt verwerkt. Tijdens de gender reveal onthul je het kunstwerk en probeer je de hints in het schilderij te interpreteren.

Cadeautjes uitpakken: laat je verrassen

Het is vrij standaard om pas na de geboorte jouw geboortelijst kenbaar te maken. Draai dat voor deze gender reveal eens om. Vraag ook hierbij of de gynaecoloog het geslacht opschrijft en dit papier in een envelop te doen. Laat een familielid of vriend kopieën maken, en stuur de enveloppen en je babylijst naar je gasten. Zij schenken je dan op de gender reveal cadeaus die passen bij het geslacht van je baby. Extra feestelijk! 

Dankzij MyFamily kom je na je zwangerschap niet voor verrassingen te staan.

 

Je kan altijd vertrouwen op een juiste uitbetaling, zodat jij je kindje kan omringen met de best mogelijke zorg.

 

Vraag vandaag je startbedrag aan om ook deel te worden van onze hechte familie.

Vraag je startbedrag aan

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Babyshower checklist

Babyshower organiseren: de handige checklist

Lees meer
Babynamen kiezen

Op zoek naar een naam voor jullie kindje?

Lees meer
Babyborrel organiseren

Hoe begin je aan een onvergetelijke babyborrel voor jou en je gasten?

Lees meer