Babyshower organiseren: de handige checklist

 

 

Van plan om een aanstaande moeder te verwennen en de komst van haar baby te vieren? Wees maar zeker dat zo’n babyshower in de smaak zal vallen. Maar hoe begin je aan zoiets en hoe zorg je ervoor dat je er zelf geen stress door krijgt? Maak je geen zorgen! In deze blog helpen we je met een eenvoudige checklist zodat je zeker niets vergeet.

 

 

1. Bepaal de gastenlijst en datum

Vraag de aanstaande moeder wie ze er graag bij wil hebben en maak de gastenlijst. Bepaal samen ook de datum voor de babyshower. Zorg ervoor dat de belangrijkste gasten dan zeker kunnen.

2. Kies een locatie

Thuis, in een park, een restaurant, een feestzaal … Welke ruimte heb je nodig voor het aantal gasten en de activiteiten die je wil doen? Ga je voor een externe locatie, vraag dan zeker wat de mogelijkheden zijn op het vlak van catering, decoratie, muziek enzovoort.

3. Bedenk een thema

Een thema maakt de babyshower extra leuk. Het kan iets eenvoudigs zijn zoals kleuren (bijvoorbeeld roze voor een meisje of blauw voor een jongen) of een specifiek thema zoals ‘Teddyberen’ of ‘Unicorns’.

4. Verstuur uitnodigingen

Stuur de uitnodigingen ongeveer een maand voor de babyshower. Je kan traditionele kaarten sturen of de uitnodigingen mailen. Vraag sowieso aan de gasten om hun komst te bevestigen, zo weet je hoeveel volk je mag verwachten. Is het feestje een verrassing voor de aanstaande mama? Vermeld dit zeker op de uitnodiging. Een verspreking is snel gebeurd.

5. Plan het menu

Denk na over wat je wil serveren. Dat kan een volledige maaltijd zijn, maar lichte hapjes en drankjes zijn ook prima. Vergeet voor de aanstaande mama geen alcoholvrije alternatieven.

 

Tip: tegenwoordig is een high tea een populaire optie. Koffie en thee met een combinatie van zoet gebak en hartige snacks.

6. Koop of maak decoratie en feestartikelen

Afhankelijk van je thema, heb je verschillende decoraties nodig. Denk aan slingers, ballonnen, tafelkleden en servies. De regel ‘less is more’ is hier niet van toepassing.  

7. Bedenk spelletjes en activiteiten

Babyshowers staan bekend om hun leuke spelletjes. Wat dacht je van ‘Raad de babyfoto’ of ‘Babyvoeding proeven’. Of organiseer een knutselactiviteit waarbij gasten iets moois maken voor de baby. Ook leuk: de gasten raden het geslacht en de babynaam.

8. Regel een cadeaulijst

Cadeautjes zijn geen must op een babyshower, maar vaak worden ze toch gegeven aan de aanstaande moeder. Je kan haar eventueel vragen om een cadeaulijst te maken, zodat gasten weten wat ze kan gebruiken. Zoek je nog tips? Onze zwangerschapschecklist is een origineel cadeau.

9. Maak een planning voor de dag zelf

Ben jij de gastvrouw of -heer? Dan is het jouw taak om het feestje vlot te laten verlopen en de sfeer erin te houden. Zorg ervoor dat je weet wat er wanneer gaat gebeuren op de dag van de babyshower. Wanneer starten de spelletjes? Wanneer wordt er gegeten? Enzovoort.

10. Vergeet de bedankjes niet

Het is een leuke traditie om de gasten een klein bedankje mee te geven aan het einde van de babyshower. Dit kan iets eenvoudigs zijn, zoals een zakje snoep of een mooi zeepje.

Get the party started!

Een babyshower organiseren hoeft niet moeilijk of stressvol te zijn. Met deze handige checklist heb je een goed overzicht van alles wat je moet regelen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat iedereen een leuke dag heeft en dat de aanstaande moeder zich bijzonder en geliefd voelt. Veel plezier met de voorbereidingen!

 

Zoek je ook tips voor een onvergetelijke babyborrel? Lees dan zeker verder.

Ga goed van start met je startbedrag

Kindje op komst? Dan kan je elke financiële steun gebruiken. In Vlaanderen krijgt elk gezin een eenmalig Startbedrag bij de geboorte van zijn kind. Wij zorgen ervoor dat het geld op je rekening komt.

Vraag je startbedrag aan

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Knutselplezier

Knutselplezier kost (bijna) niets!

Lees de tips
Geboortelijst

Wat en hoeveel geef je als geboortecadeau?

Lees meer
Babynamen kiezen

Op zoek naar een naam voor jullie kindje?

Lees meer