Babynamen: vind jullie match

Babynamen, hoe begin je eraan?

Ukkie, prutske… Dat zijn maar twee opties van de vele opties om het geslacht van je baby niet te verklappen (of misschien weet je dat zelf nog niet). Maar ooit moet het kind een naam hebben, nietwaar? Daarom hieronder enkele tips die kunnen helpen in jullie zoektocht naar dé naam van jullie nieuwe spruit.

Heb jij je Startbedrag al aangevraagd? Je hebt

recht op 1.214,49 euro voor je kindje.

Startbedrag aanvragen

Tinderen voor kinderen

Ken je Kinder al? Nee, we hebben het niet over chocolade eieren met daarin een speelgoedje dat binnen de kortste keren kapot gaat of in de vuilbak verdwijnt. We bedoelen de app Kinder – Find Baby Names. Swipe de babynamen die je mooi vindt naar rechts en diegene die niet in de smaak vallen naar links. Nodig je partner uit hetzelfde te doen en vind jullie match.

De app biedt een waaier aan namen, inmiddels meer dan 18.000. Je kan kiezen uit Belgische namen zoals Fons, Louis, Julie of Eva, maar ook Amerikaanse, Finse of Chinese namen staan op Kinder. Fan van Pokémon of Lord of the Rings? Ook dan kom je aan je trekken. Misschien krijgt jouw nieuwe spruit wel de naam Legolas of Pikachu? Test het zelf eens uit en wie weet vinden jullie wel een match.

Voor boekenwurmen

Zit je liever met je neus tussen de boeken dan met je vinger te swipen in een appje? Dan is Groot voornamenboek 2018 iets voor jou. Je vindt er klassieke en moderne babynamen. Telkens vergezelt van herkomst, betekenis en het aantal dragers van die naam.

  • films: heb je een boontje voor een bepaalde acteur/actrice? Dan kan je je kindje pakweg Jake of Jennifer noemen. Of helemaal weg van een film? Wat dacht je bijvoorbeeld van Amélie, Anna of Forrest?
  • boeken: laat je inspireren door personages, titels, … van boeken. Enkele suggesties: Elena, Harry, Sarah, Roux, …
  • vrienden, familie, … : wie weet heeft iemand in jouw omgeving wel een prachtige naam die je graag aan je kleine spruit wil geven.
  • merken: zonder commerciële bijbedoelingen zijn er ook heel wat merken die aanzetten tot mooie babynamen. Hoe klinkt Mercedes, Janelle of Ben?
  • betekenisvolle plekken: maakte je bijvoorbeeld ooit een mooie reis naar Sienna? Dan kan je jouw kleine meid de naam geven van deze prachtige stad.
  • de middeleeuwen: wat denk je van Reinout of Penella? Enkele studenten van de Universiteit Antwerpen pleiten voor meer Middelnederlandse namen. Wie weet vind je daar wel een pareltje voor jouw schat.

 

Nog een tooltje

Ook Kind & Gezin heeft een leuk tooltje om een voornaam te kiezen. Je kan allerlei criteria ingeven: met welke letter moet de naam beginnen, hoeveel letters… En je kan ook zien hoe populair die naam is in Vlaanderen