Babykamer basics: een gids voor nieuwe ouders

 

 

Gefeliciteerd, je verwacht een baby! Een van de leukste dingen die je kan doen terwijl je wacht op de komst van je kleintje, is de babykamer inrichten. Maar hoe begin je? Wat zijn de basics die je echt nodig hebt? Deze blog helpt je op weg.

 

 

 

De babykamer inrichten: 6 zaken die niet mogen ontbreken

1. Een veilig babybedje

Een veilige plek voor je baby om te slapen is essentieel. Een ledikantje of wieg is perfect voor de eerste maanden. Zorg ervoor dat het matras goed past en dat het bedje stevig is. Vermijd losse dekens en kussens, want die kunnen onveilig zijn voor je baby. Een slaapzak is een veiligere optie.

Hoe veilig is veilig? Hier moet je op letten bij de aankoop van een babybedje

2. Een ruime commode

Een andere must-have in de babykamer is de commode. Dit is de plek waar je je baby verschoont en aankleedt. Zorg voor voldoende opbergruimte voor luiers, doekjes, en kledij. Toch nog plaatsgebrek? Lees dan zeker onze blog met creatieve opbergtips.


Daarnaast is het belangrijk dat de hoogte van de commode goed is, zodat je comfortabel staat tijdens het verschonen. Twijfel je nog tussen herbruikbare of wegwerpluiers? We geven je de voor- en nadelen op een rij. 

3. Een comfortabele stoel

Het is handig om een comfortabele stoel in de babykamer te hebben. Dit is de plek waar je 's nachts voedingen geeft, verhaaltjes voorleest, of gewoon je baby knuffelt. Een schommelstoel of een stoel met voetensteun is ideaal.

4. Een kast met voldoende opbergruimte

Baby's zijn klein, maar ze hebben veel spullen nodig! Denk dus zeker aan een kledingkast en extra opbergruimte voor dingen als speelgoed, boeken, en luiers. Kies voor kasten met deuren of lades, zodat je eventuele rommel makkelijk kan verbergen.

Benieuwd naar onze handige tips om babyspullen op te bergen in een kleinere woning? 

5. De juiste verlichting

Goede verlichting is ook belangrijk. Je wil een helder licht voor tijdens het verschonen of aankleden, maar ook een zacht licht voor 's nachts. Een nachtlampje of een lamp met dimmer is daar perfect voor.

6. Sfeervolle decoratie

Tot slot, vergeet de decoratie niet. Dit is het leukste deel! Kies een kleurenschema of thema dat je mooi vindt. Maar denk er wel aan dat de kamer ook rustgevend moet zijn voor je baby. Zachte kleuren en eenvoudige patronen zijn meestal de beste keuze. Wij verkiezen een combinatie van praktisch en tijdloos. Hier vind je enkele tips om de kinderkamer in te richten.

En nu … handen uit de mouwen!

De babykamer inrichten is een leuke en spannende tijd. Het is de plek waar je baby de wereld gaat ontdekken. Met deze basics creëer je een veilige en comfortabele ruimte voor jou en je kleine wonder. Maar het allerbelangrijkste is dat de kamer met liefde is ingericht. Dus relax, en geniet van dit speciale moment!

Ben je bij Helan Ziekenfonds aangesloten?

Dan krijg je tot 50% korting op het babyassortiment in Helan Zorgwinkel. Geniet van 50% korting op alle producten bij de Helan Zorgwinkel in de categorie ‘mama en kind’, met een maximale korting van 150 euro per kindje. Je kan de kortingscode gebruiken totdat je het maximale bedrag hebt bereikt. Geldig vanaf de 5e maand van de zwangerschap(!) t.e.m. 2 jaar na de geboorte.

Ga goed van start met je startbedrag

Kindje op komst? Dan kan je elke financiële steun gebruiken. In Vlaanderen krijgt elk gezin een eenmalig startbedrag bij de geboorte van zijn kind. Wij zorgen ervoor dat het geld op je rekening komt.

Vraag je startbedrag aan

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Kinderhoekje

Een leuk en betaalbaar kinderhoekje voor je kapoen

Lees meer
Babyspullen opbergen

Babyspullen opbergen: zo heb je alles binnen handbereik!

Lees meer
Huis kindveilig maken spelende kinderen

Maak je huis kindveilig met kleine aanpassingen

Lees meer