Babybed kopen: zo combineer je veiligheid en design

 

 

Een babybedje kopen is een grote stap op weg naar het verwelkomen van je nieuwe telg. Natuurlijk wil je dat het bedje er goed uitziet, maar nóg belangrijker is dat het ook veilig is. Met deze 5 tips kies je het perfecte bedje zonder aan veiligheid of design in te boeten.

 

 

 

Tip 1: zorg dat het babybedje voldoet aan alle veiligheidsnormen

Veiligheid is het allerbelangrijkste bij het kiezen van een babybedje. Het moet niet alleen stevig zijn, er mogen zeker ook geen scherpe randen of losse onderdelen zijn waar je baby zich kan aan verwonden. Kies een matras dat goed in het bedje past, zonder ruimtes aan de zijkanten waarin je baby kan vastgeklemd raken. Vermijd ook beddengoed met veel opvulling, zoals dikke dekens en kussens, want die kunnen een verstikkingsgevaar zijn.

 

 

Getest en goedgekeurd

Alle kinderbedjes die in de Europese Unie verkocht worden, moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Die bepalen onder meer of de bedjes stabiel staan, of alle scherpe hoeken, randen en punten zijn bedekt, of er geen kleine onderdelen zijn die je kindje kan lospeuteren. Veilige bedjes worden gemarkeerd met EN716. Je vindt de volledige checklist op de website van Kind en Gezin

 

 

Tip 2: kies een bedje dat past bij de stijl van de babykamer

Er zijn zoveel verschillende stijlen en designs dat het straks moeilijk kiezen wordt. Houd je van modern of klassiek? Wil je neutrale kleuren of liever iets met een print? Denk aan wat het beste past bij de rest van de babykamer. Dat zorgt voor een rustgevende sfeer in de kamer.

 

Lees ook zeker hoe je van de babykamer een functionele én gezellige plek maakt.

Tip 3: hou rekening met de grootte van de babykamer

Meet de kamer op voordat je gaat winkelen, zodat je weet hoe groot het babybedje precies mag zijn. Je wil genoeg ruimte overhouden voor andere meubels en voor jou om gemakkelijk rond het bedje te bewegen. Onthoud: de eerste 6 tot 24 maanden is de veiligste slaapplek voor je baby sowieso een wiegje of ledikant, want de meeste babybedjes zijn vaak nog te groot.

Benieuwd hoeveel slaap je kindje écht nodig heeft? Lees dan zeker verder.

Tip 4: koop je bedje op de groei

Baby’s groeien snel. Een goed babybedje moet daarom ook functioneel zijn. Let op functies zoals verstelbare matrashoogtes, zodat je het bedje kunt aanpassen als je baby groeit. Sommige bedden kunnen zelfs worden omgebouwd tot een peuterbed, wat handig is voor later. Wist je dat je een meegroeibed kan gebruiken tot je kind 6 jaar is?

Tip 5: duurder betekent niet altijd veiliger of beter

Babybedjes kunnen erg variëren in prijs van betaalbaar tot heel erg duur. Laat je niet misleiden door het prijskaartje. Goedkopere bedjes zijn daarom niet altijd minder veilig. Denk na over je budget en houd daaraan vast.

Wil je een budgetvriendelijke én duurzame oplossing? Doe wat mama Sarah deed en kies voor tweedehandsspullen.

 

Zzzzz … Slaap zacht, lieve schat!

Met zo veel stijlen en opties om uit te kiezen, is er zeker een babybedje dat past bij jouw smaak en de behoeften van je kleintje. Door veiligheid, design, functionaliteit, grootte en prijs goed te overwegen, kun je het perfecte bedje vinden voor je nieuwe telg. En vergeet niet, het allerbelangrijkste is dat je baby een veilige en comfortabele plek heeft om te slapen.

Ga ook eens luisteren bij je ziekenfonds

Soms biedt de mutualiteit je een korting aan voor de aankoop van babyspullen. Zo heb je via Helan recht op 50% korting op alle producten van de categorie Mama en kind in de Helan Zorgwinkel. Check hier hoe je die korting kan verzilveren.

Ga goed van start met je Startbedrag


Kindje op komst? Dan kan je elke financiële steun gebruiken. In Vlaanderen krijgt elk gezin een eenmalig Startbedrag bij de geboorte van zijn kind. Wij zorgen ervoor dat het geld op je rekening komt.

 

Vraag hier je Startbedrag aan

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Babydraagzak

Babydraagzak: extra warm en comfortabel

Lees meer
Baby in bed

Tips voor de babykamer

Lees meer
Babyspullen opbergen

Babyspullen opbergen: zo heb je alles binnen handbereik!

Lees meer