Babyspullen opbergen: zo heb je alles binnen handbereik!


Een baby in huis betekent heel wat babyspullen die je liefst niet te ver uit de buurt hebt. Met een beetje handigheid, wasknijpers en doucheringen creëer je in een handomdraai extra opbergmogelijkheden!


Benut de ruimte onder je meubels 

De ruimte onder je bed gebruiken voor een extra matras, dozen of stofzuiger doen we allemaal. Maar heb je er al eens aan gedacht om die handige opbergboxen of bedlades ook onder je kasten te gebruiken? Daar kan je namelijk nog heel wat spullen kwijt die je graag uit het zicht en toch vlakbij hebt. Gebruik hiervoor een bedlade op maat van je meubel. Je vindt er in plastic of hout, doorzichtig of gekleurd, met of zonder deksel en zelfs met wieltjes.

 

Hang tot tien keer zoveel aan een kapstok 

Kleine kinderen groeien om de haverklap uit hun kleren. Altijd kasten en kapstokken kopen op maat van die garderobe zou je dus bakken geld kosten. Maar hoe hang je al die kleine kleren efficiënt op in een veel te hoge hangkast? Simpel: met de ringen van een douchegordijn hang je tot wel tien stuks aan een normale kapstok. Nog niet helemaal mee hoe dat juist werkt? Onderstaande video maakt alles duidelijk! 

Doe meer met minder kastruimte 

In veel hangkasten kan je ook extra schappen aanbrengen. Zolang er enkel korte kleertjes ophangen creëer je zo heel wat meer legplaats. Een extra schap koop je dezelfde winkel als je meubel. Kan dat niet? Met een beetje handigheid maak je het gewoon zelf! Of haal je meetlint boven en bestel een op maat gezaagde plank in een doe-het-zelfzaak. Dit levert je heel wat extra ruimte op en kost een stuk minder dan een extra kast. 

Gebruik haken in elke kamer

Baby’s hebben heel wat kleine, lichte spullen. Om al die kleertjes, schoentjes en speeltjes niet kwijt te geraken gebruik je zelfklevende haken. Hang ze in de keuken voor slabbetjes of in de badkamer voor babyhanddoeken. Voor de kleine babyschoenen maak je met twee haken, een stuk touw en enkele wasknijpers een handig en compact ophangsysteem. Zo moet je nooit meer op zoek naar dat tweede schoentje!

Breng orde in je badkamerkasten

Babyshampoo, billenzalf, talkpoeder en babyolie: als je badkamerkastje nog niet uitpuilde voor de geboorte van je baby, doet het dat nu zeker en vast wel. Ga er eens door om te kijken of je alles nog wel nodig hebt. Creëer daarnaast extra ruimte door bakjes, toilettassen en extra schappen. Je verzameling haarspeldjes houd je dan weer vlot bij mekaar door een magneetstrip aan de binnenkant van je kastdeur te plakken.

Opbergdozen in alle kleuren en vormen 

Voor alle kamers, kasten en kinderhoeken geldt: alles wat je in een doos kan stoppen is makkelijk op te ruimen. Kleine dozen creëren orde in je kasten, grote dan weer op, onder of naast diezelfde meubels. Zo scheidt je je de sokken van je baby makkelijk van ander kinderondergoed en is speelgoed in een-twee-drie ordelijk uit het zicht. Met leuke labels zie je al van ver wat waar thuishoort. Gedaan met rommel en lange zoektochten. 

Wil je meer inspiratie? Bezoek dan zeker ook ons YouTube kanaal.