Het ouderschap: je hoeft het niet alleen te doen

 

 

Papa of mama zijn is vaak heel mooi, maar kan ook lastig zijn. Zeker als je het allemaal alleen wil doen. Toch is hulp vragen niet zwak: het maakt je juist sterker als ouder.

 

 

Op veel dagen is het ouderschap geweldig en kan je volop van je kleine genieten. Toch zijn er soms ook momenten waarop je het alleen niet redt: je moet teveel ballen hooghouden, je hebt weinig energie of je hebt behoefte aan me-time. Op die momenten kan het fijn zijn hulp te krijgen. Welke vorm van hulp heb jij nodig?

Professionele hulp

Wanneer je ergens mee zit, lucht praten vaak op. Het maakt niet uit of het gaat om het ouderschap of om een probleem of gevoel dat je bezighoudt. Wil je graag je verhaal bij iemand kwijt die je niet kent? Dan kan een psycholoog of coach je misschien helpen. Zij helpen niet alleen met het herstellen, maar ook met het voorkomen van een probleem.

Praktische hulp

Naast professionele hulp, is praktische hulp ook heel fijn. Wonen jouw ouders vlakbij? Misschien kunnen zij je helpen met de zorg voor je kinderen. Of misschien heb je een vriendin die elke week een paar uurtjes kan oppassen. Kan jij even genieten van een moment voor jezelf of een datenight met je partner. Ook een schoonmaker kan prettig zijn. Deze neemt je huishoudelijke taken uit handen. Zo hou je tijd over en kan je eindelijk eens dat ene boek lezen, die natuurwandeling maken of naar een ontspannende yogales gaan.

Hulp van een community

Als jonge ouder kan je tegen veel moeilijkheden aanlopen. Soms zijn dit problemen die mensen zonder kinderen misschien niet begrijpen. Maar het kan ook heerlijk zijn om met andere ouders te praten over het ouderschap. In een community ontmoet je andere ouders: papa’s of mama’s die met dezelfde zorgen worstelen. Dit geeft je de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en steun te zoeken bij mensen die hetzelfde meemaken en jou begrijpen. Ook kan je er handige tips en tricks vinden. Zin om deel uit te maken van een community voor (toekomstige) ouders? Dit kan via de 24baby-app.

De 24baby-app

De 24baby-app is een van de meest complete zwangerschaps-apps, waarin je de ontwikkeling van je kind of kinderen van dag tot dag in de buik kan volgen. Ook kan je er meer informatie vinden over je zwangerschap, de geboorte én de baby- , dreumes- en peutertijd.

 

Er zijn meer dan 100.000 jonge ouders die in deze app de community gebruiken. Daar kan je lief en leed delen met anderen die in precies dezelfde maand hun baby verwachten. Een plek waar ouders elkaar helpen en vaak al binnen een minuut antwoord geven op jouw prangende vragen. Wees dus niet bang om hulp te vragen!

Download de app

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Gevelportret Evelyne en Litse

“Sowieso blijft opvoeden een beetje zoeken”

Lees het verhaal van Evelyne en Litse
Elke, Stig en Mallow

“Relatie met onze zoon blijft voor altijd onze prioriteit”

Lees het verhaal van Elke, Stig en Mallow
Papa Kristof en Michiel

"Vooral veel liefde, warmte en respect voor elkaar"

Lees het verhaal van Kristof en Michiel