4 gratis uitstapjes vol licht en warmte


 

Op zoek naar leuke uitstapjes voor het hele gezin, zonder te veel te moeten betalen? Deze vier wandelingen, speurtochten en activiteiten bezorgen je een gezellige dag vol warmte en licht – en dat mag je gerust letterlijk nemen.

 


 Een magische lichtwandeling in Koksijde

In de kerstvakantie kan je in Koksijde op pad voor een fonkelende lichtwandeling: wacht tot het donker wordt, duffel je warm in en ga op zoek naar de kunstige lichtinstallaties. Windkristallen op het strand, lasers op de ruïnes van Abdijmuseum Ten Duinen, een boodschap die je zelf de ruimte in mag sturen … Daar krijg je het ongetwijfeld lekker warm van.

Voor wie: Voor alle leeftijden

Praktisch: Van 23 december tot en met 8 januari 2023

Wandel tussen lichtjes

Dwalen met verhalen in Dilsen

In Kasteelpark Ter Motten in Dilsen wandel je niet alleen langs eeuwenoude bomen en een leuk speelbos, maar ook langs acht verhalen over kerst en de sneeuw. Ga op zoek naar de vertelborden en scan de QR-code: je kan kiezen voor een verhaal op maat van kleuters, kinderen en zelfs grote mensen. Ideaal dus voor een winterwandeling met het hele gezin.

Voor wie: Voor alle leeftijden

Praktisch: Van 19 december tot en met 20 januari 2023

Dwaal tussen de verhalen

Knutselpret in Brussel

De hele kerstvakantie lang kan je in de Brusselse bibliotheek Muntpunt gratis gaan spelen en knutselen. Er is een spelsalon vol gezelschapsspelletjes en puzzels om mee te spelen, en het Honderdhandenhuis waar je mag gaan knutselen, tekenen en experimenteren. En natuurlijk kan je meteen ook met een stapel boeken naar huis.

Voor wie: Voor alle leeftijden

Praktisch: Nog heel de winter beschikbaar

Knutselen in Brussel

Speuren in Brugge

De Kerstman ken je al, maar ken je ook de Pixies? Dat zijn de kerstelfen die met hun handige handjes en snelle beentjes de kerstman helpen. Ze verstoppen zich bovendien overal en halen al eens graag een mopje uit … Ga in Brugge op zoek naar zestien elfendeurtjes en ontdek het verhaal over het oudste winterfeest, de kortste dag en hoe de Kerstman de Kerstman werd. De gratis wandeling is ideaal voor kinderen tussen vier en acht jaar.

Voor wie: Voor kinderen tussen 4 en 8 jaar

Praktisch: Van 17 december tot en met 15 januari 2023

Zoek mee naar de Pixies