6 tips voor een lekker warme kerstvakantie

 

 

Geen idee wat te doen met de kinderen in de kerstvakantie? Trek samen naar een lichtfestival, kerstmarkt of een fonkelend kasteel.

 

 

1. Verdwalen in Oostende

Op het strand van Mariakerke duikt tijdens de Kerstvakantie een mysterieus bos vol kerstbomen op: vinden jullie de weg naar buiten uit het labyrint? Het doolhof is helemaal gratis én toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.

Nog wat tijd over? Spring op de kusttram richting Oostende en trek naar het Leopoldpark voor de kerstmarkt, een rondje op de schaatspiste en vooral heel veel gezelligheid.

Duik in een doolhof vol magie

2. Wintermagie in het Gravensteen

Het Gravensteen verandert tijdens de koudste dagen in een betoverend Winterwonderkasteel, vol fonkelende versieringen en knetterende vuurkorven. Ga op pad in het kasteel met een spannende zoektocht: ga op zoek naar de nar van het kasteel en leer onderweg allerlei interessante en grappige weetjes over de oude burcht en zijn vroegere bewoners. Achteraf kan je weer opwarmen in de gezellige winterbar.

Stap binnen in het kasteel

3. Winteravonden in Bokrijk

Bokrijk is gesloten tijdens de wintermaanden, maar in de kerstvakantie zwaaien de poorten van het openluchtmuseum open voor zes gezellige avonden. Verdwaal in een vuurdorp vol poëtische installaties en mysterieuze personages, loop een gigantische muzikale reus tegen het lijf en eindig in het nostalgische feestdorp met een vintage kermis en allerlei lekkers.

Zoek het licht

4. Lichtfestival in de Plantentuin van Meise

In de kerstvakantie verandert de Plantentuin van Meise in een magisch sprookjesbos, tijdens de WinterFloridylle. Een wandeling neemt je mee langs de winterpracht in de tuin, in de verf gezet door 20 lichtinstallaties en sfeervolle muziek. Bewonder de verlichte Eilandtuin, het sprookjesachtige bamboebos en de rest van de tuin in het fonkelende winterlicht.

De wandelroute is 3,5 km lang en geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Laat je verwonderen

5. Avontuurlijke geluiden in Antwerpen

In hetpaleis in Antwerpen mag je je de hele vakantie uitleven in een muzikale speeltuin. Het muzieklabyrint staat vol met allerlei gekke geluidsinstallaties: een grammofoon die alle talen spreekt, een avatar om mee te zingen en dansen of een hele hoop pvc-buizen waarmee je mag blazen, slaan, zingen en fluisteren. Welke klanken breng jij tot leven?

Laat van je horen

6. Een opblaasmonster in Brussel

Winterpret in Brussel heeft alles waar je van droomt: een echte schaatsbaan om je pirouettes te oefenen,een kerstmarkt met gezellige kraampjes vol warme chocomelk en allerlei lekkers, een reuzenrad … en een gigantische opblaasbare dinosaurus. Durf jij binnenstappen in de buik van het monster? Onderweg word je verrast door allerlei angstaanjagende spannende effecten …

Kijk eens binnen in een dino

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Autovakantie

Autovakantie met kinderen: 5 tips

Lees de tips
Omgaan met peuterpuberteit

10 tips om met de peuterpuberteit om te gaan

Lees meer
Belastingsvoordeel kinderen

Belastingvoordeel voor kinderen ten laste

Lees meer