5 tips voor een heerlijke kerstvakantie

 

 

Geen idee wat te doen met de kinderen in de kerstvakantie? Trek samen naar een familiefestival, natuurdomein of een mysterieus doolhof.

 

 


Gezellig in het Gravensteen

Het Gravensteen, een kasteel in het midden van Gent, verandert in de kerstvakantie in een magisch Winterwonderkasteel vol fonkelende lichtjes, knetterende haardvuren en feestelijke versiering. Dwaal met een kinderzoektocht door de gangen van het kasteel en klim zeker tot bovenop de toren, want daar heb je een betoverend uitzicht op de verlichte stad. Achteraf kan je nog opwarmen met een warme chocomelk in de gezellige winterbar.

Voor wie: Voor kinderen vanaf 6 jaar

Praktisch: Van 10 december tot en met 8 januari 2023

Op naar het Gravensteen!

 

Theaterpret in Mechelen

Van 6 tot 8 januari geniet je in Mechelen van PodVis, een vrolijk familiefestival vol theater, animatie, installaties en workshops voor alle leeftijden. Smul van magische voorstellingen, duik in het poppenarchief van De Maan, ga in de stad op zoek naar ontsnapte figuren of leef je uit op een bijzondere kermis.

Voor wie: Voor jong en oud

Praktisch: De hele winter lang

Samen naar Mechelen


Verdwalen op het strand

Op het strand van Mariakerke verschijnen in de kerstvakantie maar liefst 500 kerstbomen: ze vormen een mysterieus doolhof voor grote en kleine ontsnappers. Als je de uitgang vindt word je getrakteerd op het mooiste uitzicht op winterse zee – en hopelijk ook op een warme wafel op de Zeedijk

Voor wie: Voor alle kinderen van alle leeftijden

Praktisch: Van 23 december tot en met 8 januari 2023

Op naar het strand

Een muzikaal doolhof in Antwerpen

In hetpaleis in Antwerpen kan je door een heel ander doolhof dwalen deze vakantie: een bijzonder muzieklabyrint. Onderweg ontmoet je ritmische robots, klinkend gereedschap, bijzondere instrumenten en kwetterende beestjes. En al die dingen hebben een ding gemeen: ze maken allemaal veel geluid. Ga op ontdekking en leef je helemaal uit met de klankinstallaties en muzikale speeltuigen.

Voor wie: Voor alle leeftijden

Praktisch: Van 27 december tot en met 7 januari 2023

Ga op ontdekking

Op stap met kabouters in het Arboretum

Wist je dat er kabouters wonen in het Arboretum van Kalmthout? Al jaren helpen ze er met tuinieren, hangen ze naamkaartjes aan de bomen of helpen ze zieke vogels verzorgen. Deze winter mag je voor één keer met de kabouters op stap: kijk binnen in hun huisjes, ga op zoek naar hun mutsjes en laat je uitdagen voor een spelletje, raadsel of opdracht.

Voor wie: Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar

Praktisch: Nog tot en met 18 januari

Speur mee met kabouters