5 tips voor een vrolijke paasvakantie

 

 

Twee weken vakantie: een zee van tijd om leuke dingen te doen met het hele gezin. Nog wat inspiratie nodig? Deze vijf uitstapjes zijn gegarandeerd een feest - van circus tot speurtocht. 

 


1. Overal circus met HOPLA!

Circusfestival HOPLA! slaat elke paasvakantie zijn tenten op in zes wijken van Brussel, eentje per festivaldag. In de pleinen en straten van de hoofdstad kan je een hele week lang naar gratis voorstellingen gaan kijken: bewonder duizelingwekkende acrobaten, grappige clowns en andere indrukwekkende shows.

  

2. Paaspret in Bokrijk

Tijdens de paasvakantie kan je in Bokrijk extra veel beleven. Ontmoet de imker, de herder of een van de andere vaklui die op het domein werken, speel paasspelletjes van vroeger en nu of ga de pasgeboren lammetjes en kuikentjes knuffelen in de museumboerderij. Op Paaszondag en -maandag kan je natuurlijk ook eitjes gaan rapen en Pasen vieren zoals 100 jaar geleden, samen met de personages die in het openluchtmuseum wonen.

huppakee, naar zee!

 

3. Voelgewoel in Oostende

Cultuurcentrum De grote Post in Oostende gooit zijn deuren in de paasvakantie open voor de allerkleinste bezoekers, met een wonderlijk voelparcours. Baby’s en peuters mogen spelen, rondkruipen, voelen, kijken … en vooral alles op hun eigen manier ontdekken. 

Het parcours is helemaal gratis en je kan er zo binnenlopen: er is bovendien een handige buggyparking en een ruimte om je kleintje te voeden of verschonen, en zelfs aangepaste opvang voor kinderen ouder dan vier jaar.

Ga op avontuur met je mini

4. Speuren in de Plantentuin

In de Plantentuin van Meise heeft de paashaas dit jaar geen eieren verstopt, maar mysterieuze kristallen. Spoor ze allemaal op, los onderweg de raadsels en opdrachten op en ontrafel het geheim van de verdwenen kleuren: intussen hebben jullie meteen ook de mooiste plekjes en bijzonderste planten van de tuin gevonden.

Nog niet uitgespeeld? Ga op zoek naar het avontuurlijke blotevoetenpad van de plantentuin, duik in het speelbos of bestudeer de exotische planten in de serres.

Zet je speurneus op

5. Spelen en timmeren in het Karrenmuseum

Ergens in de bossen van Essen ligt het Karrenmuseum. Je kan in het openluchtmuseum allerlei soorten oude karren bekijken (van sierlijke koetsen tot een oude ijskar) en het is bovendien een heerlijke plek om te ontdekken en ravotten. Ga op pad met een van de doe-zoektochten, bouw mee aan een insectenhotel of timmer mee aan een zotte kar, of bestudeer allerlei kriebelbeestjes in het insectenlabo. Tussendoor zoek je een leuk picknickplekje uit op het domein, en er is ook een speelhut vol buitenspelletjes die je mag gebruiken. Heerlijk op een zonnige lentedag!

Ravot je rot