6 tips voor een vrolijke paasvakantie

 

 

Twee weken vakantie: een zee van tijd om leuke dingen te doen met het hele gezin. Nog wat inspiratie nodig? Deze zes uitstapjes zijn gegarandeerd een feest - van eitjes rapen tot knutselen met bouwmateriaal. 

 

 

1. Eitjes rapen in Bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk gaat weer open na een lange winterslaap en viert meteen ook Pasen. De hele vakantie lang kan je meedoen met leuke activiteiten: breng een bezoekje aan de smid, herder of mandenvlechter en knuffel de pasgeboren lammetjes. Tijdens het paasweekend zelf wordt er in Bokrijk gevierd zoals dat honderd jaar geleden gebeurde in Vlaanderen - inclusief honderden verstopte eieren. Waag je in en rond de speelschuur aan leuke paasspelletjes zoals eieren rollen, eierestafette en mastklimmen. 

Reis terug in de tijd

2. Paaspret in Bokrijk

Zin om te ontdekken, spelen en knutselen? Dan moet je in de paasvakantie naar de Fiksfabriek, een gratis familiefestival in Brugge. Je kan er eindeloos veel fiksen: leef je uit met bouwmateriaal of oude typmachines, hak een knuffelbeer in stukken om een nieuwe samen te stellen of wordt mode-ontwerper met krantenpapier. Iedereen van het gezin mag mee: er zijn ook activiteiten voor de allerkleinsten, en voor volwassenen is er een ouderopvang met bar. 

Steek je handen uit de mouwen

3. Street art spotten in Oostende

Verken Oostende en bewonder de graffiti en street art van The Crystal Ship. Kunstenaars uit alle hoeken van de wereld laten kunst achter op gevels en gebouwen, op straat of verstopt in een klein hoekje.

Je kan de artiesten ook live aan het werk zien op verschillende plekken in de stad. Daarna mag je overal in Oostende op zoek naar street art, want heel wat kunstwerken uit de vorige edities van het kunstenfestival kan je nog altijd bewonderen.

Ga op jacht naar kunst

4. Dromen van kleur in Villa Verbeelding

Villa Verbeelding, een museum vol mooie verhalen en tekeningen in Hasselt, stelt je met een nieuwe tentoonstelling voor aan een bende getekende kinderen. Kinderen met stekelhaar, verkleed als diepzeeduiker of met hun neus in de boeken, maar vooral kinderen in alle kleuren. Een expo waarin iedereen zich kan herkennen, vol met nieuwe vriendjes om te leren kennen. 

Teken je mee?

5. Speuren in de Plantentuin

Het is lente in het Arboretum van Kalmthout: overal vind je kleurrijke bloemen, frisse planten en geurige bloesems. En … paaseieren! Kom eitjes tellen en speur mee naar de kleurrijke paashazen in de tuin. Onderweg kan je leuke spelletjes spelen, en in ruil voor je volle spaarkaart krijg je een chocoladen verrassing mee naar huis. 

Zet je speurneus op

6. Bouwen in Muntpunt

Kleine knutselaar in huis? Dan moet je naar het Honderdhandenhuis, in bibliotheek Muntpunt in Brussel. Daar kunnen jullie de hele vakantie lang gratis terecht om samen te knutselen, experimenteren, tekenen of spelletjes te spelen. In de paasvakantie staan er bakken vol LEGO, Kapla en andere bouwmaterialen klaar voor toekomstige architecten. 

Steek je handen uit de mouwen

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Autovakantie

Autovakantie met kinderen: 5 tips

Lees de tips
Knutselplezier

Knutselplezier kost (bijna) niets!

Lees de tips
Moeder speelt met baby buiten

Buitenspelen met je baby: veilig en leuk!

Lees meer