6 tips voor een vrolijke paasvakantie

 

 

Nog geen plannen voor de paasvakantie? Ga met het hele gezin op speurtocht, duik de geschiedenis in of leef je uit met gekke circustoeren: dit zijn de leukste activiteiten met kinderen.

 

 


Eitjes rapen in Bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk zwaait zijn deuren weer open en viert meteen ook Pasen. De hele vakantie lang kan je meedoen aan leuke activiteiten: breng een bezoekje aan de herder of mandenvlechter, knuffel de pasgeboren lammetjes of ga op stap voor een spannende paaszoektocht. Op 17 en 18 april kan je op het domein Pasen vieren zoals honderd jaar geleden.

En als je na al dat leuks nog niet uitgespeeld bent, dan duik je gewoon nog even in de grote buitenspeeltuin van Bokrijk, die bovendien helemaal gratis is. Je kan er eindeloos ravotten, met een zone voor elke leeftijd en zelfs enkele toegankelijke speeltuigen voor kinderen met een beperking.

Voor wie:
voor jong en ouder

Praktisch: 2 tot 19 april 2022 in het Openluchtmuseum Bokrijk
naar de buitenlucht 

 

 

Met Ridder Muis naar Oostende

Een dagje aan zee gepland? Trek met je kleine avonturiers naar Fort Napoleon in Oostende, waar jullie samen met Ridder Muis in een interactieve doe-expo mogen duiken. Ridder Muis en de andere personages uit het tv-programma nemen je mee in hun maffe middeleeuwse wereld: daar mag je klimmen, spelen, zoeken, tekenen en vooral veel zelf doen.

Bij de expo hoort bovendien ook een zoektocht in Oostende: een leuk stickerspel stuurt je naar de mooiste etalages van de stad, waar je telkens een opdracht krijgt. Alles opgelost? Dan krijg je een leuk cadeautje.

Voor wie: voor kinderen van 4 tot 8 jaar

Praktisch: 19 februari tot 18 april 2022 in Fort Napoleon (Oostende)
huppakee, naar zee!

Circuspret in Aalst

Tijdens het circusfestival CIRK!aBoem kan je in Aalst naar wonderlijke voorstellingen gaan kijken. Een jongleur speelt met héél veel botsballen, een acrobaat haalt al beste kunst- en vliegwerk boven en drie circusvrouwen uit verschillende generaties tonen wat ze van elkaar leerden.

En natuurlijk mag je niet alleen kijken naar al die circustoeren, maar ook zelf meedoen. Leer rijden met een eenwieler, ontfutsel de beste trucjes van een echte clown of volg een workshop striptekenen of videokunst. Er is zelfs een kleuterpiste waar de allerkleinste circusartiesten zich helemaal mogen uitleven.

Voor wie: voor jong en ouder

Praktisch: 4 tot 10 april 2022 in Cultuurcentrum De Werf (Aalst)
Ga je naar het circus?

Knutselen in het Honderdhandenhuis

Kleine knutselaar in huis? Dan moet je naar het Honderdhandenhuis, in Muntpunt (Brussel). Daar kunnen jullie elke zaterdag en woensdag terecht om samen te knutselen, experimenteren, tekenen of spelletjes te spelen. De knutselplek vind je in de jeugdbibliotheek van Brussel, dus jullie kunnen meteen ook met een stapel leesvoer naar huis.

Voor wie: voor kinderen vanaf 3 jaar

Praktisch: vanaf 9 maart 2022 op woensdag en zaterdag in Muntpunt (Brussel)
naar de knutseltafel!

Speuren in de Plantentuin

In de Plantentuin van Meise kan je deze vakantie op pad voor een spannende Paasspeurtocht. Ga in de bloeiende lentetuin op zoek naar reuzegrote paaseieren, breng alle opdrachten tot een goed einde, vind zo de paashaas en ga naar huis met een leuke verrassing.

Voor wie: voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Praktisch: 2 tot 18 april 2022 in de Plantentuin van Meise
haal je speurneus boven!

Sterrenkijken op het MAS

Het MAS viert zijn tiende verjaardag met een kleurrijke expo vol verhalen. Bij de werken en objecten in de tentoonstelling hoort een meeslepend luisterspel. Daarvoor hervertelde Dimitri Leue bijzondere verhalen over de stad en ver daarbuiten zoals Malka Zimetbaum of Lange Wapper. De stem die ze vertelt lijkt verdacht hard op die van Tine Embrechts. Wil je na de expo nog nagenieten? Herbeleef de verhalen dan in het boek Kameleonie of ga naar de gelijknamige de theatershow.

Extra leuk: tijdens schoolvakanties kan je elke donderdagavond gratis gaan sterrenkijken op het dak van het MAS. Volkssterrenwacht Urania zorgt voor telescopen en geeft meteen een woordje uitleg bij de sterrenbeelden en planeten die je kan spotten.

Voor wie: voor jong en ouder

Praktisch: tot 27 april 2023 in het MAS (Antwerpen)
luister en kijk!

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk: