Belly friendly activiteiten

Ben je zwanger en heb je zin om op stap te gaan? Probeer dan een van deze zwangerschapsvriendelijke activiteiten. MyFamily tipt er 5 die je in november kan doen.

Belly friendly UiTtips november

Groeit jouw familie binnenkort? Proficiat! MyFamily selecteerde, samen met onze partner Uit met Vlieg, enkele zwangerschapsvriendelijke activiteiten voor jou. Activiteiten die jij perfect kan doen als je zwanger bent. Zo kan jij nog even extra genieten voor de komst van je kleine spruit. Want tijdens je zwangerschap wil je misschien niet altijd stilzitten. Ontdek wat je de komende maand allemaal kan doen. Veel plezier!

Kindje op komst? Vergeet dan zeker je Startbedrag niet aan te vragen. Je hebt recht op € 1.214,49 voor je kindje.

Startbedrag aanvragen


Webinar “Pas zwanger?”

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent? En heb je geen idee hoe je je best kan voorbereiden op de komst van je baby? Geen zorgen, dan is deze webinar iets voor jou. In het eerste deel maak je kennis met de mensen die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap. Want er zijn heel wat mogelijkheden om samen met je partner begeleiding te krijgen tijdens én na de zwangerschap. Het tweede deel van de webinar maakt je helemaal wegwijs in de administratieve rompslomp die op je af komt.

Praktisch: gratis online webinar op 10 november van 19u30 tot 21u30

Volg de webinar

Workshop: Bewegen tijdens je zwangerschap

 

 

 

Ben je zwanger en wil je fit blijven? Dat is een goed idee. Tijdens deze workshop van het Huis van het Kind in Antwerpen blijf je in vorm én bereiden we jou goed voor op je bevalling. Je leert bijvoorbeeld hoe je je bekken, bekkenbodemspieren, rug en ademhaling traint. En dat met oefeningen die je veilig kan blijven doen tijdens de zwangerschap.

Praktisch: gratis, op 30 november van 19u tot 21u in Huis van het Kind  Antwerpen Zuid.

Tip: hier vind je alvast enkele tips voor sporten tijdens je zwangerschap

Schrijf je in voor deze gratis workshop

 

 Workshop voor ouders in spe: baby on the way

Eenmaal het laatste trimester van je zwangerschap daar is, komt die bevalling wel erg dichtbij. Spannend, nietwaar? Het is ook een goed moment om eens stil te staan bij hoe jij/jullie de bevalling zien. Wat willen jullie? Wat wil je liever niet? Tijdens deze workshop werk je samen met een vroedvrouw aan zo’n geboorteplan. Ze maakt je wegwijs in alle opties en mogelijkheden. Daarnaast leer je ook meteen enkele ademhalingstechnieken die in het derde trimester van pas kunnen komen.

Praktisch: gratis, op 22 november van 19u30 tot 20u30 in Geraardsbergen.

Meld je aan voor deze gratis workshop

 

 Club mama: praatgroep voor recent bevallen mama’s

Baby op komst? Net mama geworden? Of ben je thuis met je pasgeboren kleintje? Het is niet altijd even simpel. Daarom is er Club Mama, een praatgoep voor recent bevallen moeders. Online, of in het Huis van het Kind in Leuven, ben je welkom om je ervaringen te delen met andere ouders. Je kan ook al je vragen stellen aan een expert, bijvoorbeeld een vroedvrouw of gezinscoach. Elke week is er een ander thema, van ecologisch ouderschap tot seksualiteit.

Praktisch: elke maandag van 11u tot 13u, online of fysiek.

Lees meer over club mama

 

 Zwangerschapsyoga

 

 

 

Yoga is goed voor je. En yoga tijdens de zwangerschap is ook nog eens goed voor je baby in jouw buik. Je leert dieper en rustiger ademen, op je houding letten en je rug te versterken. En bovendien kan yoga je ook helpen om contact te maken met je baby en te genieten van je zwangerschap. Alleen maar voordelen, dus.

Praktisch: € 70, tweewekelijks van 24 november tot 19 januari 2022.

Tip: hier vind je alvast enkele MyFamily tips voor leuke zwangerschapsyoga
Schrijf je in voor de zwangerschapsyoga