Aansluiten bij MyFamily

Vanaf nu kies je zelf wie jouw Groeipakket betaalt. Er zijn 5 actoren nl. Fons, Infino, Kidslife, Parentia en MyFamily. Zoals de naam al zegt: bij MyFamily willen we één grote familie zijn. Wij heten jou welkom met open armen!

Nog niet helemaal overtuigd?

Hieronder lees je 5 redenen waarom je bij MyFamily kan aansluiten.

 • We zijn de 2e grootste uitbetaler van Vlaanderen
 • We zijn de enige uitbetaler die telefonisch bereikbaar is van 8u tot 18u, vrijdag tot 16u en op dinsdag zelfs tot 20u!
 • Je krijgt automatisch je Groeipakket na je aanvraag startbedrag
 • Bereken je Groeipakket met onze handige Groeipakket Calculator
 • Laat je informeren en inspireren met onze leuke blogs en videos

Overstappen naar MyFamily

Krijg je elders al een Groeipakket voor jouw kind(eren), maar maak je liever deel uit van MyFamily? Vraag dan hier jouw overstap aan. Wij brengen alles daarna in orde. En zo wordt onze familie een stukje groter, samen met de jouwe!

Aansluiten bij MyFamily

Word lid van onze familie en vraag je Groeipakket aan bij MyFamily…


… als je in Vlaanderen woont, maar nog geen Groeipakket krijgt.

 

SLUIT AAN

… als je verhuist naar Vlaanderen.

 

 

SLUIT AAN

… als je in het buitenland woont en in Vlaanderen werkt.

 

SLUIT AAN

Aansluiten bij MyFamily: de beste keuze voor jou en je gezin

Je kind verdient de beste start in het leven. En dat lukt beter met een fijne familie om je heen. Daarom onthalen wij jou en je kroost met open armen bij MyFamily. Onze experts zorgen ervoor dat je altijd de steun krijgt waar je recht op hebt. Aansluiten of overstappen is dus een prima keuze, en dat om zeven uitstekende redenen.

 

1. We zijn de 2e grootste uitbetaler van Vlaanderen

Wij, bij MyFamily hebben onderzocht hoeveel van de gezinnen in Vlaanderen kiezen voor MyFamily. Het resultaat was een mooie 178.000 gezinnen! We zouden onze familie graag nog wat groter maken, want niets is leuker dan een grote familie waar je op kan rekenen!

 

2. De enige uitbetaler die bereikbaar is tot 18u en 20u

Je kan ons elke werkdag bellen tot 18u, en vrijdag tot 16u. Elke dinsdag, behalve tijdens de schoolvakanties, kan je ons zelfs bellen tot 20u! Omdat we begrijpen dat je ons niet altijd vroeger kan of wil bellen. En omdat we zo bereikbaar mogelijk willen zijn voor jou. MyFamily is trouwens de enige die je tot 18u of 20u kan bellen.

 

3. Je neemt de makkelijkste start naar je Startbedrag en Groeipakket

Verwacht je een kindje? Dan heb je recht op het Startbedrag. Dat vraag je nergens makkelijker aan dan bij MyFamily. In een oogwenk is je aanvraag rond en krijg jij – ongeveer 2 maanden vóór de bevalling – 1.214,49 euro op je rekening. Je Startbedrag aanvragen. Na de geboorte van je baby, ontvang je ook automatisch je Groeipakket. Er is helemaal geen 2e aanvraag nodig. Wij regelen alles voor jou.

Doe je jouw aanvraag Startbedrag liever op papier? Download hier je aanvraagformulier.

 

4. Bereken hoeveel je zal ontvangen

Ben je benieuwd naar het bedrag dat je zal krijgen voor je kroost? Dat bereken je in een handomdraai met de Groeipakket Calculator. Informatie die zeker van pas komt.

 

5. Laat je informeren en inspireren

Hoe maak je de mooiste babykamer ter wereld? Waar kan je makkelijk besparen op je gezinsbudget? Als mama of papa steek je heel wat op van onze blogs en video’s. Een tip: schrijf je in op onze Groeipakketkrant. Die bevat informatie op maat van jouw gezin.

 

Wil je meer informatie over de andere uitbetalingsactoren? Neem dan zeker een kijkje op Groeipakket.be


Je woont in Vlaanderen en krijgt nog geen Groeipakket

Dan is het eenvoudig: omdat je kroost in Vlaanderen gedomicilieerd is, kan je Groeipakket aanvragen bij MyFamily.  Je kan ook recht hebben op Groeipakket in de volgende gevallen:

 • jij of je kind hebben (nog) geen domicilie, maar wel de Belgische nationaliteit of een geldig verblijfsrecht;
 • je hebt een bijzonder statuut als vluchteling, slachtoffer van mensenhandel of niet-begeleide minderjarige;
 • je ontvangt op basis van je werk al gezinsbijslag uit het buitenland of van een internationale organisatie;
 • je bent grensarbeider.

Een gouden raad: zet vaart achter je aanvraag, zodat je snel de steun krijgt waar je recht op hebt. Klik daarom op de knop. Onze Groeipakketcoaches gaan daarna meteen aan de slag voor jou.

sluit aan bij myfamily

Je verhuist naar Vlaanderen

Maak dan eerst en vooral kennis met je nieuwe buren. Want geloof ons: Vlamingen zijn gastvrije mensen, en heten jou graag welkom.

 

Dat doet ook MyFamily, en eveneens van harte. Een gouden raad: sluit bij ons aan van zodra je ingeschreven bent op je nieuwe adres of een geldige verblijfskaart hebt.

sluit aan bij myfamily

Je woont in het buitenland en werkt in Vlaanderen

Dan kan je recht hebben op Groeipakket voor je kind(eren). Dat is trouwens ook het geval wanneer je partner of echtgenoot werkt in Vlaanderen.

Het speelt geen rol welk statuut je hebt: werknemer, ambtenaar of zelfstandige. Ben je gepensioneerd, werkloos of ziek? Ook dan kan je Groeipakket krijgen en kan je aansluiten bij MyFamily.

 

Krijg je volledig of aanvullend Groeipakket? 

We zijn een stukje Europa. Daardoor gelden uiteraard de Europese regels. En die regels zeggen dat het werkland altijd zwaarder doorweegt dan het woonland. Dit betekent dat je recht hebt op:

 • volledig Groeipakket als jij in Vlaanderen werkt en je kind in het buitenland woont;
 • aanvullend Groeipakket als jij in Vlaanderen werkt en de andere ouder werkt in het buitenland waar je kind woont.

Voorbeeld: Marie is 6 en woont in Nederland. Haar mama werkt in Nederland, haar papa verdient zijn boterham in Vlaanderen. Nederland betaalt in dat geval bij voorrang de gezinsbijslag. Is het bedrag dat het gezin in Nederland krijgt lager dan waar het in Vlaanderen recht op heeft? Dan doet Vlaanderen daar een aanvullend Groeipakket bovenop.

Aansluiten bij MyFamily als ambtenaar? Welkom!

Vrijheid, blijheid – het geldt ook voor jou als ambtenaar. Je bent niet verplicht om aan te sluiten bij de uitbetalingsactor van de overheid. Integendeel: door aan te sluiten bij MyFamily kan je voordelen plukken die je elders niet geniet. Zo zijn we elke werkdag bereikbaar tot 18u, vrijdag tot 16u. Elke dinsdag, uitgezonderd de schoolvakanties, staan we zelfs voor je klaar tot 20u! Als dat geen interessant voordeel is.

 

Of je nu leerkracht bent of brandweerman, politieagent of OCMW-medewerker, contractueel of statutair: wij ontvangen jou met open armen.

Sluit aan bij MyFamily