Ziek zijn als ouder

Enkele praktische tips wanneer je ziek bent als mama of papa

Ziek als ouder? Geen zorgen

Ben je ziek? Ziek zijn is nooit een pretje. Maar wat als je ook nog één of meerdere kleintjes hebt rondlopen die niet zonder mama of papa kunnen? Ook al zijn die geveld door een virusje. De hele dag wegkruipen in bed? Dat is helaas geen optie… Daarom geven wij enkele overlevingstips voor de zieke ouder.

 

 

7 tips als je ziek bent en mama of papa

 

 

Wat kan je doen als je ziek bent als mama of papa?

 

Onze 7 survivaltips voor elke zieke ouder:

  1. Rust wanneer je kan: kinderen in bed? Jij ook! Steek je je kindjes (even) in hun bed? Dan is dat de ideale gelegenheid om zelf in je bed, of in de zetel met een dekentje te kruipen.
  2. Schakel gerust een hulplijn in: denk maar aan grootouders, buren, tantes of nonkels, vrienden, een babysit, … Laat de grootouders hun geliefde kleinkinderen komen halen, vraag oma of je beste vriendin eens om te komen koken voor de kindjes. Of schakel een babysit in die even op je deugniet(en) kan passen terwijl jij rust.
  3. Leve de diepvriezer! Zorg ervoor dat je altijd ingevroren restjes of een maaltijd in de diepvries hebt steken. Bijvoorbeeld een portie (eerder zelfgemaakte) soep. Ideaal wanneer je ziek bent: even ontdooien, uitscheppen en klaar.
  4. Dankjewel aan de iPad, televisie, Netflix, …: voor één keer mag het wat meer. Terwijl jouw kindjes (hopelijk braaf ;-)) braaf voor de televisie zitten en van hun geliefde programma genieten, kan jij rusten in de zetel met een kopje thee of soep. Iedereen tevreden, nietwaar?
  5. Zijn je kindjes al wat ouder? Leg dan uit dat je ziek bent en laat ze wat helpen. Laat ze wat vaker de tafel zetten, afruimen, speelgoed opruimen, …
  6. Geen boodschappenstress: online bestellen en thuis laten leveren. Online boodschappen doen, misschien doe je het al. Maar wanneer je ziek bent is het eens zo fantastisch (bijvoorbeeld Collect & Go).
  7. Geef je borstvoeding? Niet stoppen! Je geeft antistoffen door aan je kindje, ook als je ziek bent. Hier vind je trouwens enkele nuttige tips als je borstvoeding geeft.

 

Veel beterschap!

P.S.: Ben je op zoek naar een babysit? Bsit geeft een volledig overzicht van goede sitters in je buurt. Lees er alles over op de website van Bsit.

Wil je meer inspiratie? Bezoek dan ook zeker ons YouTube kanaal!

Deze vlog kwam tot stand in samenwerking met onze partner Mama Baas.