7 trucs om je luiertas efficiënt in te pakken

 

 

Van een eenvoudige rugzak tot een uitgebreide tas met talloze zijvakjes, luiertassen komen in alle vormen en maten. Maar één ding hebben ze gemeen: ze worden snel rommelig. Daarom is het belangrijk om ze op een doordachte manier in te pakken. Enkele tips!

 

 


1. Ga op zoek naar een tas die bij jou past

De ene luiertas is de andere niet. Zo zijn er tassen met geïsoleerde compartimenten om waterflesjes fris te houden of bevestigingspunten voor aan een kinderwagen. Er bestaan zelfs rugzakken die kunnen transfromeren tot babybedje. Dus voor je de eerste de beste verzorgingstas op de geboortelijst zet, vergelijk je best even de verschillende opties.

2. Label de tas met een checklist van de inhoud

Genoeg luiers en doekjes ingepakt, dus je bent klaar om te gaan! Of toch niet? Maak een checklist van wat er allemaal mee moet. Door die met een bagagelabel aan je tas te hangen, herinner je jezelf eraan steeds te controleren of je alles bijhebt. Enkele zaken die je daarbij zeker niet mag vergeten:

 

 1. Luiers
 2. Wipes
 3. Billendoekjes
 4. Eten en drinken
 5. Bestek
 6. Plastic zakjes om je vuile bestek in te bewaren
 7. Eventueel borstvoedingsspullen
 8. Speelgoed
 9. Handzeep
 10. Slabbetjes
 11. Babyzalf, talkpoeder …
 12. Afhankelijk van het seizoen: zonnecrème, muts …
 13. Fopspeen (ook een reserve)
 14. Reservekledij

 

3. Vouw babykleding slim op

Kledij doordacht opplooien bespaart je heel wat plaats! Leg een body en broek uitgestrekt voor je met daarop een luier. Rol alles strak op en gebruik twee sokjes aan de zijkanten om de rol samen te houden. Op die manier heb je een complete outfit altijd heel compact op zak. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk dan zeker onderstaande video:

4. Breng structuur in je luiertas met kleine tasjes

Start met alles te verdelen per categorie: extra ondergoed, luiers, speeltjes … Steek vervolgens elke categorie in een aparte toiletzak of make-uptas. Voor extra duidelijkheid gebruik je doorzichtige exemplaren. Zo is het gedaan met grabbelen naar die ene verloren sok op de bodem! Je kan ook een set inpakzakken gebruiken waarmee je structuur brengt in je reiskoffer.

5. Gebruik je doos met babydoekjes als luierdoos

Ook een lege doos babydoekjes kan je helpen structuur aan te brengen. Begin met ze te hervullen met een nieuw pak doekjes. Wanneer je de doos omdraait, zal je zien dat er ruimte overblijft voor een paar extra luiers. Zo heb je met één doos alles bij de hand voor het verversen van een volle luier.

6. Gebruik reisflesjes en -potjes

Talkpoeder, billenzalf, zonnebrandcrème, zalf voor tepelkloven … De verzorgingsproducten kunnen zich snel opstapelen. Schaf daarom een aparte toilettas aan en gebruik reisflesjes en -potjes om plaats te besparen.

 

7. Vervoer je eten en drinken compact

Een hongerige baby is te allen tijde te vermijden. Zorg daarom altijd voor voldoende eten en drinken in je luiertas. Om die kleine maaltijden te vervoeren zijn de mogelijkheden eindeloos: waterdichte koeltassen, een handige minithermos, compact en licht bestek … Ga op zoek naar spullen die vlot in je tas passen, niet lekken en weinig wegen. Zo bespaar je jezelf heel wat gesleur.

Meer tips & tricks? Bekijk dan zeker ons YouTube kanaal vol interessante video’s!

 

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk