Een online geboortelijst: hoe werkt dat en wat zijn de voordelen?

 

Het concept van een online geboortelijst wint aan populariteit. Nieuwe mama’s zijn – bij wijze van spreken – geboren met een smartphone in de hand. Ze willen eenvoudig en vrij hun eigen online geboortelijst kunnen samenstellen. Maar hoe werkt zoiets en wat zijn de voordelen?

 


Hoe werkt het?

Een online geboortelijst kan je volledig online – via laptop of smartphone – samenstellen. In principe hoef je je zetel niet te verlaten om je lijst samen te stellen. Je kan gerust online research doen naar de juiste producten en gaandeweg spullen toevoegen. Het algemene principe is simpel:

  1. Je zet alles op je geboortelijst wat je wil
  2. Je deelt je lijst met vrienden en familie
  3. Familie en vrienden kopen van de lijst

 

Waar leg je een online geboortelijst?

Je kan een online geboortelijst leggen bij een traditionele fysieke winkel. Denk dan aan Dreambaby of Paradisio. Zij voorzien een online tool, waar je je geboortelijst kan samenstellen.

Moderne ouders gaan een stapje verder: zij willen een online geboortelijst met vrijheid. Bij traditionele geboortelijsten van winkels, zit je gebonden aan één winkel. Daardoor zit je vast aan de producten en merken van die ene winkel. Bovendien kan je enkel nieuwe spullen toevoegen, alsook enkel producten (zie hieronder).

Tegenwoordig heb je websites die volledige vrijheid aanbieden, met alle gebruiksvriendelijkheid die moderne ouders verwachten. Zo win je tijd en heb je volledig vrije keuze. Stel je maar eens voor dat je net dat leuke speelgoed of leuke rompertje had gezien bij een andere shop, maar je kan die niet toevoegen aan je lijst. Als nieuwe ouder wil je vrijheid om te kiezen wat jij echt wil.

 

Voordelen

Er zijn enkele voordelen aan zo’n online geboortelijst uit verschillende winkels:

  1. Je hebt volledige vrijheid qua producten en merken (niet gebonden aan één winkel)
  2. Jij kan zelf al spullen aankopen op voorhand (zo heb je de belangrijkste zaken al in huis en ben je gerust)
  3. Familie en vrienden kunnen bijleggen als ze dat willen (zo hoeven ze zelf niets te kopen of langs de winkel te gaan, maar ze kunnen toch bijdragen)
  4. Ook tweedehands spullen toevoegen is perfect mogelijk
  5. Diensten als kraamkost, babyspa, doula of een draagconsult kan je ook toevoegen (dingen die nuttig zijn tijdens en na je zwangerschap)
  6. Ook goede doelen of cadeaubonnen zijn mogelijk
  7. Je kan je lokale winkel of baby spa steunen door die op je lijst te zetten

Kortom: aan het eind van de dag heb je een moderne online geboortelijst, met items die jij écht wil en vooral écht kan gebruiken, tijdens die fantastische fase in je leven.

 

Dit artikel is in samenwerking met Pakske.be geschreven.

Bij Pakske.be kan je perfect een kinderstoel van De Gele Flamingo toevoegen, een autostoeltje van Bol.com, speelgoed van je lokale winkel en kinderkleding van H&M. Het is super eenvoudig om items toe te voegen, met o.a. hun Pakske knop. Daarnaast vind je ook handige gidsen én kan je eenvoudig prijzen vergelijken van verschillende winkels. Dat laatste is mooi meegenomen, want geboortelijsten kunnen al snel oplopen. Bovendien kan je ook tweedehandsspullen en diensten toevoegen. Zo bespaar je én zet je geen onnodige spullen op je lijst (om nonkel Dirk een plezier te doen). 😉