Moederdag: 10 originele cadeaus om te geven aan mama

 

 

Moederdag is een bijzondere dag waarop alle mama’s extra in de bloemetjes worden gezet. Gewoon omdat ze zo lief zijn, of als bedankje en waardering voor alles wat ze doen. Een van de beste manieren om mama te verrassen, is met een persoonlijk en origineel cadeau. Ga aan de slag met een van deze cadeautips en je zal haar gegarandeerd ontroeren!

 

 

10 knutselideeën voor een uniek Moederdagcadeau:

1. Handgemaakte fotolijst

Steek een speciale foto van jou en je mama in een leuke fotolijst die je zelf versiert. Je kan hiervoor kleurrijke kralen, glitters of een likje verf gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop. Dit persoonlijke cadeau is een leuke herinnering aan jullie mooie momenten samen.

2. Liefdesbonnenboekje

Maak een boekje met ‘liefdesbonnen’ die je mama kan inwisselen voor kleine gunsten. Denk aan bonnen voor de afwas, de tafel afruimen, een knuffel of zelfs een kriebelmassage of zelfgemaakt ontbijt op bed. Je kan het zo gek niet bedenken. Wedden dat mama blij zal zijn met deze speciale bonnen van haar kleine schat?

3. Moederdaggedicht

Schrijf een lief gedicht voor je moeder en presenteer het in een zelfgemaakte kaart. Gebruik je eigen gevoelens en woorden om haar te vertellen hoe bijzonder ze voor je is. Je zal ongetwijfeld haar hart verwarmen.

4. Gepersonaliseerde koffiemok

Versier een simpele witte mok met permanente markers of speciale verf. Voeg de naam van je moeder toe, een hartje of een lieve boodschap. Zo zal ze elke ochtend aan je denken terwijl ze haar koffie of thee drinkt uit deze speciale mok.

5. Kleurrijke plantenpot

Als je mama van planten houdt, geef haar dan een gepersonaliseerde plantenpot. Beschilder de pot met creatieve kleuren en tekeningen, en plant er haar favoriete bloem of verse kruiden in. De plant staat symbool voor de groeiende liefde tussen jou en je mama. Mooi, toch?

6. Herinneringsdoosje

Versier een eenvoudig houten doosje met glitters, kralen en linten. Je mama kan dit doosje gebruiken om waardevolle herinneringen te bewaren, zoals foto's, brieven of andere kleine voorwerpen die haar aan jou doen denken.

7. Armband met kralen

Draagt je mama graag juwelen? Dan zal je haar heel blij maken met een mooie zelfgemaakte armband. Kies kralen die bij haar persoonlijkheid passen of in haar favoriete kleuren en rijg ze aan een elastisch koord. Dit prachtige sieraad zal ze met veel trots dragen.

8. Kunstwerk met handafdruk

Maak de kunstenaar in je wakker en ontwerp een eigen kunstwerk met behulp van jouw handafdruk en die van je mama. Druk jullie handen met verf op papier en voeg een lieve boodschap toe. Dit schilderij is een blijvende herinnering aan jullie unieke band.

9. Dankbaarheidsboekje

Geef je moeder een mooi notitieboekje waarin je lieve berichtjes, herinneringen en uitingen van waardering schrijft om haar te laten zien hoeveel ze voor je betekent.

10. Kook een Moederdagmaaltijd

Niets zo lekkers als mama’s keuken! Maar draai vandaag de rollen een keer om en maak een heerlijke maaltijd klaar voor haar. Of het nu ontbijt op bed is of een speciaal diner, als het met liefde is bereid, zal het haar zeker smaken!

Zeg het met liefde

Je hoeft helemaal geen fortuin uit te geven aan een leuk Moederdagcadeau. Deze eenvoudige, gepersonaliseerde geschenken tonen mama hoeveel je om haar geeft en hoe bijzonder ze voor je is. Dus ga aan de slag en maak dit jaar Moederdag extra speciaal met een uniek en persoonlijk cadeau!

Vraag het Groeipakket aan

Ieder gezin in Vlaanderen is uniek. We hebben allemaal onze eigen verhalen, passies en dromen. Toch is er ook iets dat ons verbindt: de wens om een warme omgeving te creëren voor onze kinderen. Daar draagt MyFamily graag aan bij. Vraag vandaag nog je Groeipakket aan, en word ook een deel van onze familie.
Groeipakket aanvragen

Deze onderwerpen vind je misschien ook wel leuk

Me-time voor ouders

Van luiers naar loungen: 'me-time'-ideeën voor ouders

Lees meer
Knutselplezier

Knutselplezier kost (bijna) niets!

Lees de tips
Vaderdag

Vaderdag: diy-cadeautjes om te knutselen voor papa

Lees meer