Lockdown bucketlist: 10 activiteiten met de kinderen

Dit moet je zeker nog doen met je kinderen voordat de lockdown voorbij is.

Lockdown bucketlist

Het geheime recept voor een fijne tijd met het gezin gedurende deze coronacrisis? Hier zijn tips van de gezinnen zélf! 10 leuke, kids proof, activiteiten om op jullie bucketlist te zetten voor deze (hopelijk) laatste lockdown. Ideaal om die dagelijkse routine wat te doorbreken of om nog wat dichter naar elkaar toe te groeien. Wil jij nog iets toevoegen aan de lockdown bucketlist? Laat het ons zeker weten! 😊

  

1. koken op kindermaat

Ahja, laat de lockdown bucketlist maar beginnen met eten 😉. Van minipizza’s tot pannenkoeken of koekjes: trek de keuken in, zet de koksmuts op en kokkerel er op los. Gezien we toch steeds in onze eigen bubbel vertoeven kan praktisch niemand langskomen. En daarom hoef je je dus ook niets aan te trekken van een vuile keuken. Voor je het weet, maakt je kindje morgen een driegangendiner. Smullen geblazen! P.S.: hier vind je nog enkele tips om samen te koken.

  

2. wandel- of fietszoektocht

Zijn je kinderen niet meer warm te maken voor een gewone wandeling? Dan zijn er eindeloze mogelijkheden om al die coronawandelingen een speciale touch te geven. In verschillende steden zijn er interactieve wandelingen: trollenjacht in Boom, theaterwandeling “De Vos in het Bos” in Kontich, Prikkelpad in Beringen, Pagadderpad in Dessel, wandelqueeste in Sint-Truiden. Of je kan Geocachen. Liever een iets hoger tempo? Neem dan de fiets en leg het parcours al fietsend af.

  

3. home cinema

Zijn de bioscopen gesloten? Niet getreurd! Bouw gewoon thuis je eigen bioscoop. Met een laptop of beamer richt je in geen tijd een homecinema op. Nog wat popcorn bereiden of een zakje chips erbij en je hebt alles voor een succesvolle filmavond. En.. actie!


4. origineel knutselen

Geen zin in de zoveelste tekening of schilderwerk? Zoek dan online wat inspiratie op mama-blogs bijvoorbeeld. Daar vind je tips voor originele en creatieve knutselwerken met strijkparels, lege wc-rolletjes of eierdozen. Voor je het weet, ontdek je in je kind de nieuwe Panamarenko. Knutsel er maar op los! Nog wat inspiratie nodig? Wij verzamelden 4 hacks voor optimaal knutselplezier

  

5. minigolf

Geniet van de gezonde buitenlucht tijdens een gezellig potje minigolf. Een leuke activiteit voor het hele gezin: van jong (die graag het balletje wegtikt met groot jolijt) tot oud (die geconcentreerd zijn/haar volgende beurt inzet). Coronaproof én toch een beetje sportief, de ideale combinatie.

  

6. kamp bouwen

Van een stok met een laken op tot een uitgebreide tent met piketten diep in de grond: kampeer eens in je tuin in plaats van op een camping. Schik de matrassen in de tent en vertel een (spook)verhaaltje. Of maak een kampvuur met geroosterde marshmallows en warme chocomelk. Avontuur verzekerd! Voor je kinderen, maar ook ongetwijfeld voor jezelf.

  

7. toerist in eigen land

Nog eentje die hoog op de lockdown bucketlist staat. Ga eens op verkenning in eigen land of in eigen streek. Neem een picknickmand mee en trek erop uit. Er zijn zoveel lokale pareltjes te ontdekken: een prachtig natuurgebied, een coole speeltuin, een lokaal ijsjessalon, de kinderboerderij of een uniek museum. Wist je dat er niet alleen een legomuseum is in België, maar ook een chocolademuseum? Of bezoek je liever een kasteel? Je kan je zelfs een echte kasteelheer/-dame wanen in een aantal belevingskastelen! Op de website van Uit met Vlieg vind je trouwens ook heel wat activiteiten om samen met het gezin te doen.

  

8. leer eens iets nieuws

Velen leerden tijdens de lockdown iets nieuws of begonnen een hobby. Van Chinees voor beginners tot het bakken van een bananenbrood. Maar waarom niet samen met je kids iets nieuws leren? Hier alvast enkele suggesties: jullie kunnen samen een sjaal breien, een vogelhuisje timmeren, bloemetjes planten of een bonsai boompje verzorgen. Je kan het zo gek niet bedenken!

9: Spelletjesnamiddag: van een puzzel tot een escaperoom thuis

Kan je deze nog niet van je lockdown bucketlist schrappen? Dan is het tijd om te spelen! Haal de gezelschapsspelletjes van onder het stof en beleef een gezellige namiddag of avond samen. Klassiekers als schaken of puzzelen zijn steeds een groot succes. Maar wie zijn spelletjesmoment graag een trapje hoger tilt, kan ook een escaperoom thuis organiseren.


10: nostalgie ten top

Geen betere remedie tegen coronablues dan een goede dosis nostalgie. Laat je kind kennis maken met het verleden, rommel samen op de zolder en toon fotoboeken en speelgoed uit de oude doos. Wedden dat jij er zelf minstens zoveel plezier uithaalt?😉

Wij hopen dat jullie met deze tips opnieuw wat inspiratie hebben. En ook al is deze lockdown niet leuk, toch is het een unieke kans om samen nog wat gezellige tijd door te brengen. Geniet dus zeker nog van je gezin en van het samenzijn! Neem elkaar eens goed vast en pak pen en papier. Tijd om aan die lockdown bucketlist te beginnen!😊