6 uitstapjes met kinderen die lief zijn voor je portemonnee

 

Zin om iets leuks te gaan doen met het hele gezin, maar geen zin om je blauw te betalen? Geen probleem! Deze zes uitstapjes met kinderen zijn leuk én lief voor je portemonnee: ze zijn namelijk helemaal gratis.

 


Ravotten in het Everzwijnbad

Laat je gaan in het Everzwijnbad: een avontuurlijke speeltuin met een reuzenmikado, puzzelbomen, klimpalen, een houten slang van wel 30 meter lang, een griezelig hoge klimbrug en veel meer. Vergeet zeker je hersenen niet mee te nemen naar dit speelbos, want bij elke activiteit hoort een uitdagende opdracht.

Voor wie: voor iedereen vanaf 3 jaar.
Praktisch: het hele jaar door in speelbos Everzwijnbad (Oud-Heverlee).

nar het everzwijnbad!

Plezier gegarandeerd op het Grave Ravenpad

In het Gewestbos in Ravels kunnen families met baby’s, peuters en kleuters zich naar hartenlust uitleven op een actief wandel- en speelparcours, ook wel het Grave Ravenpad genoemd. Het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje brengt je door het Gewestbos tot bij een heel bijzonder babydiertje … Tijdens de wandeling zoek je 10 opdrachten en kruisen allerlei mythische wezens je pad.

Voor wie: voor kinderen tot 6 jaar.
Praktisch: het hele jaar door in Gewestbos Ravels.
Kom jij je uitleven?

Kinderrechtentocht in Hasselt

Oh nee! De Kinderrechtenmascotte is haar naam vergeten en alleen jij kan haar helpen. Loods jezelf met de hulp van een boekje en een kaart doorheen de binnenstad van Hasselt en leef je er op twaalf verschillende locaties uit met allerlei opdrachten. Pas nadat je alles hebt uitgevoerd, kan je de naam van de mascotte terugvinden. En daarna staat er nog een leuke verrassing op jou te wachten.

Voor wie: voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
Praktisch: het hele jaar door gratis te verkrijgen bij Toerisme Hasselt.
help de kinderrechtenmascotte

Kindermode in Brussel

Je eerste schooldag of de eerste keer dat je bij een van je vriendjes thuis op bezoek gaat: wat ga je aandoen? Een belangrijke vraag, want als je er goed uitziet dan voel je je goed. Het Mode & Kant museum vindt kindermode net zo belangrijk als jij en heeft er zelfs een tentoonstelling over. Met grote pop-upboeken, een installatie om beroemdheden aan te kleden en een heus atelier om je eigen papieren poppen te maken, verken je op een speelse manier de thema’s van Kidorama.

Opgelet: deze activiteit is enkel gratis de eerste zondag van elke maand.
Voor wie: voor iedereen vanaf 5 jaar.
Praktisch: tot 5 maart 2023 in het Mode & Kant museum (Brussel)
Naar de catwalk!

Dierplezier op de kinderboerderij

Kinderen (opnieuw) laten proeven van het boerderijleven: dat is het doel van Kinderboerderij De Lenspolder. Dat doen ze door je landbouwproducten te laten ontdekken en je de kans te geven om dieren in levenden lijve te bekijken én aan te raken. Plezier gegarandeerd voor dierenliefhebbers dankzij de speeltuin, houten melkkoeien, glijbanen, een klimtoren en het blotevoetenpad mét hindernissenparcours.

Voor wie: voor jonge en oude(re) dierenvrienden.
Praktisch: het hele jaar door bij Kinderboerderij De Lenspolder (Nieuwpoort)
Ik BEN EEN ECHTE DIERENVRIEND