Verrassende weetjes over zwanger zijn

De tijd gaat snel, gebruik hem wel. Zo luidt het spreekwoord. Al valt het met die snelheid wel mee als je je beurt afwacht, toch? Gelukkig kan je dankzij deze vijf weetjes alvast zeggen dat je iets opstak.
 • 5 procent …

  van alle baby’s worden geboren op de uitgerekende datum. 

  Wil je kans maken op winst in de familiepronostiek? Dan kan je er ook rekening mee houden dat ruim 75% van de zwangere vrouwen vlak voor of vlak na de uitgerekende datum bevalt, tijdens de veertigste week van de zwangerschap. En nog een tip: dinsdag is de populairste dag.

 • 12 weken ... 

  Zolang heeft de foetus nodig om smaakpapillen te ontwikkelen. Je baby proeft dus al allerlei smaken via het vruchtwater. En de smaak daarvan? Die wordt bepaald door wat je als moeder eet.

  Ah ja, bij de geboorte heeft je ukkepuk drie keer zoveel smaakpapillen als een volwassene. Dat jij beter tegen iets pikanter eten kan, is dus volstrekt normaal.

 • 255 baby’s … 

  worden er wereldwijd per minuut geboren. Dat zijn er 367.200 per dag! Het zal jou dus ook vast en zeker lukken. 

  Wereldwijd zijn de meeste verjaardagsfeestjes trouwens op 16 september. Zouden de feestdagen daar iets mee te maken hebben?

 • 500 keer …

  haar normale grootte. Zo groot kan de baarmoeder worden tijdens een zwangerschap. Daarbij wordt ze ook tien keer zo zwaar. Maar geen zorgen. Na je zwangerschap neemt ze terug haar normale grootte aan.

1.214,49 euro ...

Zoveel bedraagt in Vlaanderen het startbedrag, zoals het kraamgeld sinds 2019 heet. Een fijn cadeau dat je voor de geboorte van elk kind krijgt. 

 

Je kan het trouwens nu al aanvragen. Ten vroegste twee maanden voor de uitgerekende geboortedatum staat het dan op je rekening. Bovendien krijg je dan, zodra je kindje geboren is, automatisch elke maand het Groeipakket.

STARTBEDRAG AANVRAGEN

Waarom kiezen voor MyFamily?

Ontdek waarom MyFamily de beste keuze is voor jouw gezin:

 • MyFamily is door de Vlaamse overheid erkend als uitbetaler van het startbedrag en Groeipakket.
 • Je krijgt automatisch maandelijks jouw Groeipakket na de geboorte. Daar hoef je zelf niets voor te doen.
 • Onze groeipakketcoaches zorgen ervoor dat je altijd krijgt waar je recht op hebt. Geen gedoe!
 • MyFamily is de enige Groeipakketuitbetaler die telefonisch bereikbaar is van 8u tot 18u en op dinsdag zelfs van 8u tot 20u! Op vrijdag kan je ons bellen tot 16u.
 • We beantwoorden jouw vragen binnen de 24u