Doula's

 

 

Waarom MyFamily samenwerkt met de Doula's

MyFamily wil kinderen – en de gezinnen waarin zij opgroeien – meer kansen bieden. En dat willen we onder meer doen door logische partnerships aan te gaan. De zwangerschap is een periode waarin het gezin zich voorbereidt op nieuw leven. Het is voor onze organisatie dan ook logisch dat een samenwerking met de Vlaamse Federatie van Doula’s vzw werd opgestart.

 

 

Over DOULA - Vlaamse Federatie van Doula's vzw

De Vlaamse Federatie van Doula’s vzw bestaat sinds 2007. Een “doula” (dienende vrouw in het Grieks) is een zwangerschaps- en/of bevallingscoach.

VFvD vzw wil de kwaliteit en de continuïteit van de persoonlijke begeleiding van de zwangere en haar partner waarborgen, zowel, voor, tijdens als na de bevalling. Ze wil toekomstige ouders bewust maken van de mogelijkheid om het bevallingsproces zelf in handen te nemen, en hen te steunen in een zo natuurlijk mogelijke geboorte van hun kinderen.

 

 

Persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na bevalling

Vrouwen hebben verschillende behoeftes tijdens zwangerschap en bevalling. Als aanvulling op de moderne verloskunde en de liefde en steun van de partner, hebben vrouwen nood aan continue bevestiging en geruststelling, comfort, aanmoediging en respect. Ze willen individuele zorg, gebaseerd op hun voorkeuren en specifieke situatie. De rol van de doula omvat de niet-medische aspecten van zorg bij zwangerschap en geboorte.

Ga mee op pad met een doula.

 

 

Doula's bij jou in de buurt

MyFamily ondersteunt de doula’s met advies en informatie. Zij kunnen u voorzien van de correcte informatie die u tijdens deze periode nodig hebt.

Neem een kijkje op de website van de doula’s en zoek een doula in je buurt voor persoonlijke zwangerschapsbegeleiding.

www.dedoula.be