Geboorteaankondiging: zo kondig je je nieuwe baby aan

Enkele leuke en eenvoudige tips voor jouw geboorteaankondiging

Originele geboorteaankondiging

Verwelkom jij binnenkort een klein baby’tje in jouw leven? Proficiat! Na enkele maanden dit nieuws geheim te houden, is het nu misschien wel tijd voor de geboorteaankondiging. Tijd om het geluk van je zwangerschap met iedereen delen! Want zo’n groot nieuws wil je natuurlijk op een grootse manier aankondigen. Of het nu je eerste kindje is, of het om een broertje of zusje gaat.

Maar weet je niet goed hoe je zo’n geboorteaankondiging moet aanpakken? Of zoek je wat inspiratie om zo zelf tot een leuk idee te komen? In het filmpje hieronder vind je daarom enkele originele tips om je babybump aan te kondigen.

Heb jij je Startbedrag al aangevraagd? Je hebt recht op 1.214,49 euro voor je kindje.
Startbedrag aanvragen

4 tips om je zwangerschap aan te kondigen

Geboorteaankondiging, zo doe je het:

  1. Voetenfoto: Maak een foto van alle voetjes in huis. Jouw voeten, die van je partner, die van je kat of hond en van kleine babyschoentjes. Verwerk daarna de foto’s in een fotocollage en spread te word! Wil je een andere ideetje? Plaats de twee babyschoentjes tussen jouw voeten en de voeten van je partner in. Vervolgens zet je een timer op je fototoestel, plaats je hem op een goede plek en KLIK! Vind je het moeilijk om zo’n foto te maken? Dan kan je ook een ‘schoenenfoto’ maken. Zet jouw schoenen naast elkaar, de babyschoentjes ernaast, en de schoenen van je partner daarnaast. Als resultaat heb je een kaartje om het heuglijke nieuws aan te kondigen 🙂
  2. Traktatie snoepjes. Bedenk een grappig tekstje over je bolle buik. Schrijf dat tekstje in een doosje snoepjes of chocolade. Je kan het zinnetje ook uittypen, printen en vervolgens in het doosje kleven. Een smakelijke geboorteaankondiging! Maar je kan natuurlijk ook voor een gezonde variant gaan. Zoals een sticker met een tekstje op een appel, een doosje of bokaal granola met daarop een etiket, … Mogelijkheden zat.
  3. Concurrentie. Heb je al een kindje? Maak dan een foto van je oudste kind al ’treurend’ omdat er een nieuwe concurrent komt. Bovendien kan je dit ook perfect delen op jouw op sociale media! Je kan er alle kanten mee uit.
  4. Promotie. Je kan jouw zwangerschap ook aankondigen als een promotie. Hoe doe je dat? Dat doe je bijvoorbeeld met een kaartje voor je vrienden en familie. Zo kan je op de voorzijde schrijven dat ze gepromoveerd zijn. En op de achterzijde tot wie ze zijn gepromoveerd. Bijvoorbeeld: van ouders tot grootouders, van zus tot tante, …

 

Wil je meer inspiratie? Bezoek dan ook zeker ons YouTube kanaal. We posten regelmatig nieuwe hacks!

 

Hoe was jouw geboorteaankondiging?

Zin om jouw ervaring te delen met andere ouders to be? Jij nog leuke tips en originele ideetjes? Bezorg ze gerust via een klik op de knop hiernaast. Wij horen het graag!

Vergeet je Startbedrag niet

We herhalen het nog eens, want die centjes zijn altijd welkom ;-). Ook als zelfstandige heb je recht op het Startbedrag. Doe het meteen via een druk op de knop. Wij brengen daarna de uitbetaling in orde.

  

Bezorg je ons na de geboorte van je kind nog even een geboorte akte? Wij doen al het nodige om ook je Groeipakket op te starten, zodat jij kan genieten van wat echt telt! Wil je graag weten wanneer en hoeveel Groeipakket je gaat ontvangen? Lees het allemaal na op myfamily.be/Groeipakket-bedragen.

Heb je vragen over het Groeipakket? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze Groeipakketcoaches. Zij helpen je graag verder met al je vragen.

 

Deze onderwerpen vind je wellicht ook leuk