#buitenbaby’s: heb jij ze al gespot?

MyFamily stelde de gevel van het kantoor in Antwerpen ter beschikking voor de actie #buitenbaby’s, een initiatief van Kind & Gezin en de Vlaamse Overheid.

#buitenbaby’s: wie zijn ze, waar vind je ze?

Je zag ze misschien al: kleurrijke baby’s op verschillende gebouwen in Antwerpen en Gent. De organisatoren vroegen een aantal organisaties die werken rond kinderwelzijn of ze wilden deelnemen aan het project. En daar deed MyFamily graag aan mee. We lieten ons kantoor versieren met afbeeldingen van kindjes in de buitenlucht.

 

Het doel? Meer baby’s op straat!

Baby’s en kleine kinderen kunnen zelf niet beslissen om naar buiten te gaan. Ze zijn afhankelijk van hun ouders, onthaalouder, crèche… Frisse buitenlucht is nochtans gezond, ook voor baby’s en kindjes tussen 0 en 3 jaar. Het heeft immers een positieve invloed op hun ontwikkeling en groei.

Met de actie #buitenbaby’s wil Kind & Gezin iedereen oproepen om meer naar buiten te gaan met kleine kinderen. Vitamine D die ze uit zonnestralen halen, zal voor stevige botten zorgen. Pas wel de kledij aan de omgevingstemperaturen aan. In de zomer bescherm je je kids best tegen de zon en in de winter tegen de koude.

Trek eropuit en ontdek alle ukjes in Antwerpen en Gent. De wandelroute (wandelroute 1 – Antwerpen) die aan ons kantoor vertrekt is een echte aanrader.

Hup, weg van dat scherm en naar buiten jij (en vergeet je kindjes niet)!