Dé bevallingstrends van 2022

 

 

Elk jaar verwelkomt MyFamily duizenden baby’s en kersverse ouders. Benieuwd hoe bevallen in 2022 er aan toe gaat? Een overzicht van enkele trends.

 

 

Bevallen in 2022

Nieuw leven op de wereld zetten, bestaat er iets mooiers? Toch daalt het algemeen geboortecijfer in Vlaanderen. Ook beginnen Vlaamse moeders steeds later aan kinderen. Meer dan de helft van de moeders (55,8%) is 30 jaar of ouder op het ogenblik van de bevalling.

MyFamily verdiepte zich in het bevallingslandschap en lijst op welke trends er volgend jaar zullen opduiken of blijven bestaan. Wist je dat de Vlaming veel hypes oppikt van beroemdheden? Maar ook de medische wereld staat niet stil. Zowel verloskundigen als gynaecologen leren iedere dag bij, wat zorgt voor heel wat nieuwe tendensen. MyFamily neemt de trends van 2022 onder de loep.

 

Benieuwd naar dé bevallingstrends van 2022?

Hieronder vind je een leuk overzicht van alle bevallingstrends voor volgend jaar. Wil je deze graag downloaden? Dat kan. Klik gewoon op de groene knop hieronder.

 

Deze trends kwamen tot stand door deskresearch en gesprekken met mensen uit de (medische) bevallings- en zwangerschapssector.

  

Heb jij jouw Startbedrag al aangevraagd?

Verwacht jij een kindje? Dan heb je in Vlaanderen recht op 1.214,49 euro Startbedrag. Daarmee geef je jouw kleine spruit – zoals de naam al zegt – een mooie start in het leven. Het Startbedrag is een éénmalige premie van 1.214,49 euro. Je ontvangt dit vanaf 2 maanden voor je vermoedelijke bevallingsdatum.

Vroeg je jouw Startbedrag nog niet aan? Doe dit dan gerust – en heel eenvoudig – via onderstaande knop. Daarna gaan onze Groeipakketcoaches meteen aan de slag om jouw Startbedrag veilig en snel op jouw rekening te storten.

 

Startbedrag aanvragen