6 tips voor een zalige herfstvakantie

 

 

Het is – binnenkort – herfstvakantie en dat betekent een overvloed aan leuke activiteiten voor het hele gezin. Ga met je kinderen naar een kunstenfestival of leef je uit op een avonturenparcours: tijdens de herfstvakantie valt er voor iedereen iets te beleven.

 

 


Met je hoofd in de wolken in Ten Bogaerde (Koksijde)

Zet al je zintuigen schrap en bereid je voor om op een denkbeeldige reis te vertrekken samen met Panamarenko. Op de tentoonstelling Come fly with me vlieg je naar de schuur van de voormalige abdijhoeve Ten Bogaerde die omgebouwd is tot een tijdelijke vlieghal.

De vlieghal staat vol met de meest wonderlijke vlieg-tuigen en werken die de grote jongensdroom van de kunstenaar weergeven. Kan jij zijn jongensdroom ontdekken in zijn kunstwerken? Vlieg samen met een doeboekje doorheen deze expo.

Voor wie: voor iedereen vanaf 6 jaar.

Praktisch: tot 8 januari 2023 in het kunstencentrum Ten Bogaerde (Koksijde)
ik wil vliegen!

Schud je benen los in Leuven

Zoals elk jaar kan je in Leuven naar Rode Hond. Dat is geen besmettelijke ziekte en ook geen trouwe viervoeter, maar wel een groot feest voor de hele familie. Op dit kunstenfestival voor families kan je proeven van theater, dans, muziek, circus, literatuur, film, workshops en veel meer.

Voor wie: voor jong en ouder.

Praktisch: van 3 tot 6 november op verschillende locaties in Leuven.
Schud je benen los!

Technopolis: de speeltuin voor curieuzeneuzemosterdpotten

Wil je in de lucht fietsen, in virtual reality vogels spotten, de Grand Canyon trotseren, dieren via augmented reality in veiligheid brengen of een vliegtuig besturen? Technopolis is de enige plaats in België waar je dat allemaal kan doen in één dag. Ontdek alles over wetenschap en technologie, steek je handen uit de mouwen met allerlei gekke proefjes en leef je uit met talloze spannende experimenten.

Voor wie: voor jong en ouder.

Praktisch: doorlopend in Technopolis Mechelen
Experimenteren in Technopolis

Op avontuur met spookjes in Gent

In Gent hoor je de laatste tijd allemaal geluiden. Daarom nemen Hendrik en Poes, de spookjes van het Huis van Alijn, je mee op pad in de stad. Tijdens deze actieve wandeling raad, maak, zoek en teken je geluiden met de hulp van een invulboekje.

Smeer je stembanden in, warm je spieren op en vervul samen alle opdrachten. Hopelijk kan jij de code kraken, want dan word je op het einde van de wandeling beloond met een leuke verrassing.

Voor wie: voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Praktisch: het hele jaar in het centrum van Gent (vertrek en aankomst aan het Huis van Alijn).

 

ik kom luisteren

Help! Klimaathelden gezocht in Brussel

Klimaatverstoringen, vervuiling, files, te weinig groene ruimtes, verspilling … Hoe kunnen we nog fijn samenleven in de stad? Op de interactieve tentoonstelling BELEXPO leer je op een speelse manier jezelf anders te verplaatsen, anders te consumeren, een milieugericht beroep te kiezen en zoveel meer. Er hoort zelfs een avonturenparcours bij om je helemaal uit te leven.

Voor wie: voor kinderen vanaf 9 jaar.

Praktisch: tot 31 augustus 2023 in Leefmilieu Brussel.

 

Ik wil het klimaat (leren) redden!

Onder de grond in Genk

Daal af in de ondergrond en ga op C-mine expeditie. Maak je klaar voor een avontuur van anderhalve kilometer: voel, hoor, zie en ervaar de oude mijnsite tot 6 meter onder de grond. Eerst wandel je door de oude tunnels van de mijn, langs allerlei verwonderlijke en uitdagende installaties.

Daarna wandel je tot het – letterlijke – hoogtepunt van de expeditie: de top van de hoogste schachttoren van België. En die is meer dan 60 meter hoog! Voor de minder ‘grote’ waaghalzen onder ons is er een stop op 15 meter hoogte. De C-mine expeditie is ideaal om met de hele familie te ontdekken tijdens het familiespel.

Voor wie: voor jong en ouder.

Praktisch: tot 31 januari 2023 in C-mine (Genk)

 

Ga Ondergronds!