6 tips voor een knisperende herfstvakantie

 

 

Nog geen plannen voor de herfstvakantie? Vul de week met leuke activiteiten voor het hele gezin, van een feestelijk familiefestival tot een museum vol LEGO.

 

 


1. Een betoverend parcours in C-mine

Het oude mijndomein C-mine in Genk verandert tijdens de herfstvakantie in Gneistan, een magisch universum voor groot en klein. Volg Gneis in zijn zoektocht naar energie, langs een fabelachtig parcours boven én onder de grond: het wordt een tocht vol indrukwekkende installaties, muziek, animatiefilms, videokunst, figurentheater en geluidskunst.

Volg de Gneiswijzer

2. Een museum vol LEGO in Halle

In Museum den AST in Halle liggen bergen LEGO op je te wachten in de herfstvakantie. 9.000 blokjes, om precies te zijn: ga aan de slag met de bouwopdrachten of volg je eigen fantasie. Een ontdekkingstocht neemt je mee door het museum en het verhaal van Halle, met verschillende LEGO-stops onderweg. En voor de kleinste bouwers is er ook DUPLO om de stad van de toekomst mee te bouwen.

Hier met die blokken

3. Een muzikale oerknal in Brussel en Antwerpen

In de herfstvakantie ontploft traditiegetrouw BIG BANG, het festival dat jonge kinderen in contact brengt met alle mogelijke en onmogelijke vormen van muziek. Niet alleen via voorstellingen, maar ook met installaties die je mag aanraken of waarmee je zelf muziek kan maken. Je smult er van filmconcerten, punkenergie of techno met een drumstel uit pvc-buizen, verfpotten, koekenpannen, fietsbellen, bakplaten en asbakke,...

Knal je mee?

4. Herfst in het Zwin

Tijdens de herfstvakantie is je dag in Zwin Natuur Park goed gevuld. Volg het parcours langs de verschillende hutten op het domein: ontdek onderweg nestkastjes en broedplaatsen, spot brandganzen of bonte strandlopers op de broedeilanden, bestudeer zoetwaterdiertjes in de labohut, bekijk hoe vogels geringd worden of luister naar verhalen.

Ga vogels tellen

5. Rode Hond in Leuven

Het is geen besmettelijke ziekte en ook geen vreemdgekleurde viervoeter, maar wel een groot feest voor de hele familie. Rode Hond is een vierdaags familiefestival in Leuven vol theater, dans, musical, film, workshops, circus, expo en literatuur. Het Festivalcentrum vind je in de 30CC/Schouwburg, voor digitaal plezier, een photobooth en nog veel meer. Met nog 23 andere locaties wordt het een familiefeest in heel de stad.

Kies uit het programma

6. Filmfestivals in Brussel en Gent

Filem’On, het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek, palmt Brussel in met meer dan 130 films in alle genres en formaten. Veel films kan je zelfs bekijken in aanwezigheid van de regisseur of een van de acteurs. Daarnaast is er een ciné-concert en workshops waarin je zélf films leert maken. FilemKING is het Gentse zusje van hetzelfde filmfestival. Ook hier bekijk je tientallen films voor een publiek van 2 tot 16 jaar, vaak in aanwezigheid van de regisseur of een van de acteurs.

Duik in de cinema

Deze onderwerpen vind je misschien ook leuk:

Autovakantie

Autovakantie met kinderen: 5 tips

Lees de tips
Gezin met 2 kinderen

Gratis uitstapjes in het najaar

Lees meer
Kinderwagen

Met de kinderwagen op stap: 4 tips

Lees de tips