Zwangerschapskwaaltjes

Proficiat met je zwangerschap, mama (in spe)! Voor veel vrouwen is dit een van de meest bijzondere momenten uit hun leven, er groeit gewoon leven in jouw buik. Of ja, “gewoon” is het niet. Hopelijk geniet jij van deze 9 maanden. Een zwangerschap is zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Ze gaat vaak gepaard met onschuldige maar vervelende kwaaltjes. Denk maar aan striemen, brandend maagzuur of andere ongemakken. Wij geven je graag enkele tips om deze te voorkomen of verhelpen.

Heb jij je Startbedrag al aangevraagd? Je hebt recht op € 1.167,33 voor je kindje.

Startbedrag aanvragen

Tips voor enkele ongemakken

Zwangerschapskwaaltjes: zo verhelp je ze

Aargh, die kwaaltjes tijdens je zwangerschap. We noemen ze soms liever kwalen, want klein voelen ze misschien niet altijd aan. Een overzicht van enkele praktische hulpmiddeltjes:

  • Last van brandend maagzuur? Haal eens een lolly in huis. Het zal je verbazen hoe je brandend maagzuur vermindert
  • Opgezwollen voeten ontzwellen doe je met bevroren sokken. Bevroren sokken? Ja zeker. Steek een paar sokken in een diepvrieszakje en leg deze in de diepvries. Wanneer je voeten opgezwollen zijn, haal je de sokken uit de diepvries en doe je ze aan. Je kan je best even zetten of leggen als je de sokken aan hebt. Even wat ontspanning en je voeten ontzwellen meteen!
  • Striemen voorkom of verminder je met kokosolie. Over de gezondheidsvoordelen van kokosolie wordt veel beweerd en gespeculeerd. Niet alleen is het een lekkere vervanger van boter en maakt het volgens sommigen je tanden ook witter, kokosolie helpt wel degelijk om je striemen te voorkomen en verminderen. Een natuurlijk alternatief voor de verschillende producten die er al op de markt bestaan.
  • Heb je regelmatig pijnlijke borsten? Een veel voorkomend zwangerschapskwaaltje, overgevoelige borsten. Steek daarom een bh (in een diepvrieszakje) in je diepvries. Haal deze er na een tijdje opnieuw uit en doe hem aan. Het verlicht de pijn van je borsten voelbaar. En in de zomer is het ook meteen wat extra verkoeling, zeker in combinatie met die bevroren sokken 😉

Een van de meest voorkomende kwaaltjes is ochtendmisselijkheid. Ook hiervoor hebben we enkele concrete tips om dit ongemak wat te verlichten.

Wil je meer inspiratie? Bezoek dan ook zeker ons YouTube kanaal.

Heb jij last van zwangerschapskwaaltjes?

Zin om jouw ervaring te delen? Heb je nog tips tegen kwaaltjes tijdens de zwangerschap? Bezorg ons jouw getuigenis via een klik op de knop hiernaast. Wij horen graag jouw ervaring.

Vergeet je Startbedrag niet

Je hebt recht op een bedrag van € 1.167,33 voor je kindje. Daarmee geef je jouw kleine spruit al van bij het begin een mooie start in het leven. Via de knop hiernaast kan je jouw Startbedrag meteen in orde brengen. Het Startbedrag maakt dele uit van het Groeipakket (vroegere kinderbijslag)

Deze onderwerpen vind je wellicht ook leuk

Vond je dit interessant?

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: