Zwanger en vegetarisch

Enkele nuttige tips als je vegetarisch bent en een kindje verwacht

 

Zwanger en vegetarisch? Dat gaat perfect

Je bent zwanger en je bent vegetarisch. Kan dat dan kwaad voor die kleine baby in je buik? Neen, dat is helemaal niets om je zorgen over te maken. Het is zelfs positief, want dan komen er elke dag zeker voldoende groenten op jouw bord. Zorg er alleen voor dat je geen tekorten oploopt. Wij geven alvast enkele voedingsrijke tips 😉

 

Heb jij je Startbedrag al aangevraagd? Je hebt

recht op 1.214,49 euro voor je kindje.

Startbedrag aanvragen

 

7 vegetarische tips voor je bolle buik

 

Kies voor volwaardige alternatieven

Als je vegetarisch bent, dan zorg je er best voor dat je voor volwaardige alternatieven kiest. Zeker als je zwanger bent. Leg ook reserves aan, al voor je zwangerschap.

7 tips om tekorten te compenseren als vegetarische mama in spe:

 

  1. Kies voor goede vleesvervangers die rijk zijn aan eiwitten: denk maar aan tofu, tempé, quorn, … In de supermarkt vind je heel wat variëteiten waarmee je kan afwisselen.
  2. Eet je wel vis? Zeker blijven doen. Vis bevat heel wat vitamines.
  3. Maak combinaties van peulvruchten, noten en granen: doe het wel alle drie samen! Peulvruchten zijn bijvoorbeeld kikkererwten, linzen, bruine bonen, witte bonen, kidneybonen, …
  4. Zorg voor genoeg ijzer in je voeding: donkere bladgroenten zoals spinazie zijn ideaal! Verwerk het bijvoorbeeld eens in een smoothie, verrassend lekker.
  5. Combineer een ijzerrijk bestanddeel met een vitamine C-bron. Wees gerust, dat is veel eenvoudiger dan het klinkt: drink bijvoorbeeld een glas vers sinaasappelsap.
  6. Zorg ervoor dat je voldoende vitamine B12 binnenkrijgt (kijk op de verpakking). Als je zwanger bent, dan verbruikt je lichaam namelijk meer vitamine B12. Vitamine B12 helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen, en die bloedcellen zorgen voor het vervoer van zuurstof door je lichaam. Vitamine B12 zit enkel in dierlijke producten. Maar als vegetariër kan je B12 halen uit melkproducten (yoghurt, kaas, melk, …) en eieren, in plaats van uit vlees en vis.
  7. Gebruik je geen melk(producten)? Eet dan calciumrijk. Eet regelmatig broccoli, spinazie, gedroogde vijgen, …
    Smakelijk!

P.S.: Heb je last van ochtendmisselijkheid of andere zwangerschapskwaaltjes? Hier enkele praktische tips tegen die lastige ongemakken.

Wil je meer inspiratie? Bezoek dan ook zeker ons YouTube kanaal!

Ben jij zwanger en vegetarisch?

Zin om jouw ervaring te delen? Heb jij tips en tricks? Bezorg ons jouw getuigenis via een klik op de knop hiernaast. Wij horen het graag!

Vergeet je Startbedrag niet

Je hebt recht op een bedrag van 1.214,49 euro voor je kindje. Daarmee geef je jouw kleine spruit al van bij het begin een mooie start in het leven. Via de knop hiernaast kan je jouw Startbedrag meteen in orde brengen. Het Startbedrag maakt deel uit van het Groeipakket.

Deze vlog kwam tot stand in samenwerking met Mama Baas.