Hoe lang mag je verlof nemen?

Is er een klein wondertje jouw wereld binnengekomen? Dan mag je de boel sluiten voor maximum 10 dagen of 20 halve dagen. Dat verlof neem je op binnen de 4 maanden na de geboorte van je zoon of dochter. Met andere woorden: je kan erbij zijn wanneer je spruit voor het eerst glimlacht. Gelukkig maar. Daar moet je bij zijn, dat is een onvergetelijk moment.

Hoeveel vergoeding krijg je?

Je krijgt een vaderschapsuitkering en geboorte-uitkering van € 82,82 per dag, of €40,41 per halve dag. Daar word je niet rijk van, maar bij je kind kunnen zijn is onbetaalbaar.

Hoe vraag je het verlof aan?

Aanvragen doe je niet bij je baas, want dat ben jij zelf. Je vraagt dit verlof wel aan bij jouw sociaal verzekeringsfonds. Doe dat – en haal nu even diep adem – voor het einde van het kwartaal volgend op het kwartaal van de geboorte van je kindje.

Met andere woorden: als je kindje geboren is op 15 juni (einde kwartaal = 30 juni), dan vraag je het verlof aan vóór 30 september (einde van het volgende kwartaal). Maar je wacht beter niet te lang. Want je moet het verlof opnemen binnen de 4 maanden na de geboorte van je oogappel.

Vraag ook je Startbedrag aan

Ook als zelfstandige heb je recht op het Startbedrag bij de geboorte van je kindje. Heb je dit nog niet aangevraagd? Doe het dan snel via een druk op de knop. Wij brengen daarna de uitbetaling in orde.

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: