Vergeet je Startbedrag niet

First things first, vergeet je Startbedrag niet aan te vragen ;-). Per kindje dat je krijgt, heb je recht op 1.144 euro. Je moet hiervoor gewoon je aanvraag invullen via een klik op de knop hiernaast. Vanaf 2 maanden voor de vermoedelijke geboortedatum van je kindje krijg je jouw centjes. En wat doe je daar dan best mee? Wij vroegen het enkele mama’s.

Heb jij je Startbedrag al aangevraagd? Je hebt recht op € 1.144,44 voor je kindje.

Startbedrag aanvragen

Dokterskosten

Ann gebruikte het startbedrag voor medische kosten.

We hebben dat geld gebruikt om de extra ziekenhuiskosten en later de dokterskosten mee te betalen. Het startbedrag gaf ons de financiële vrijheid om hulp aan huis in te schakelen. En om een lactatiedeskundige te laten komen toen ik dat heel hard nodig had. De rest van het geld staat op een spaarrekening op naam van onze kinderen. We vinden het belangrijk om wat geld opzij te zetten voor later.

Spaarrekening spijzen

Veerle kan zich eigenlijk niet meer herinneren of ze het startbedrag wel heeft aangevraagd.

Waarschijnlijk hebben we dat geld gewoon op de spaarrekening van de baby gezet. De geboortelijst was namelijk heel snel leeggekocht. Onze familie en vrienden waren nogal vrijgevig…

Geboortekaartjes en doopsuiker

Judith was heel blij dat er zoiets als het startbedrag bestaat.

Een baby brengt heel wat kosten met zich mee, zelfs vóór de geboorte al. We waren dus maar wat blij dat we het startbedrag konden gebruiken voor geboortekaartjes, doopsuiker, de eerste kleertjes, … Wat er daarna nog overbleef, hebben we gewoon op onze rekening gezet. Uiteindelijk hebben we het dan gebruikt voor de babyborrel of de crèche.

Uitzet

Sofia wist bij haar eerste kindje niet dat je het bedrag al vóór de geboorte kunt aanvragen.

Dat had ik toen eigenlijk wel graag geweten, want het geld komt ook voor de geboorte al van pas. Wij hebben het geld bij beide kindjes gebruikt voor de ‘uitzet’. Heel handig!

Eerste babyspulletjes aankopen het Startbedrag

Laura was blij met het financiële steuntje in de rug in de vorm van een startbedrag.

Er komt veel bij kijken, bij een zwangerschap en bevalling. Dan is het toch leuk om op een extraatje te kunnen rekenen op zo’n moment. We gebruikten het geld voor de geboortekaartjes en doopsuiker. En we kochten een aantal babyspulletjes die we al in huis wilden hebben tegen de geboorte, zoals een babybadje en een MaxiCosi.

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: