Belly friendly UiTtips november en december

Groeit jouw familie binnenkort? Proficiat!

MyFamily selecteerde enkele zwangerschapsvriendelijke activiteiten voor jou. Zo kan jij nog even extra genieten voor de komst van je kleine spruit. Want tijdens je zwangerschap wil je misschien niet altijd stilzitten. Ontdek wat je de komende maanden allemaal kan doen. Veel plezier!

Je Startbedrag bij geboorte

Aromatherapie bij zwangerschap en geboorte

Deze opleiding op 15 november (van 10u tot 16u) in Berlare, neemt je op reis van zwangerschap tot babytijd. Je leert hoe je aromatherapie kan inzetten tijdens de zwangerschap of geboorte. Welke etherische oliën en hydrolaten kunnen ondersteunend werken tijdens je zwangerschap, je bevalling en na de geboorte van je kindje? En je leert zelfs hoe je je eigen producten maakt met de olieën. De opleiding gaat door bij De Babykangoeroe (Overmere) en kost je €90.

meer info
aromatherapie baby

Hypnobirthing (17 november)

Deze praktische cursus in Wijnegem, die je samen met je partner volgt, zit vol praktische tips en mentale voorbereidingstechnieken voor een vlotte en liefdevolle bevalling.  Je leert hoe je de pijn van de weeën de baas blijft en krijgt ook heel wat ontspanningstechnieken onder de knie. Zodat je die bevalling zelfzeker en met een positieve instelling tegemoet kan gaan. De workshop bevat ook lesvideo’s, hypnose-mp3’s voor thuis en een leerboek. Zo bepaal je zelf wanneer, waar en hoe vaak je je voorbereidt en geniet van de ontspanningsoefeningen.

meer info

The good enough mom (workshop)

Wil je een vlekkeloos parcours afleggen als mama? Wil jij ook het allerbeste voor je kleintjes? Maar lijkt dat soms niet te lukken? Dat is perfect normaal: omgaan met alle nieuwe emoties die een baby met zich meebrengt is niet simpel. Tijdens deze workshop op 28 november (Tongeren) gaat psychologe Marianne Jolling met jeouop zoek naar de innerlijke gevoelswereld van een moeder En naar de good enough mom in ieder van ons. Want goed genoeg is vaak al goed genoeg.

meer info
The Good enough mom
Literair festival

#daaromlees ik (festival)

Het literair festival #daaromleesik, van 21 tot 23 november in De Krook in Gent, legt de vinger op momenten van schoonheid en troost. Er zijn samen-leesgroepen, debatten en heel wat andere formules om je eigen leesprofiel te ontdekken. Vervolgens bedienen de aanwezige Serveuses van de Schoonheid en Obers van de Troost je op je wenken met een gepast kortverhaal, gedicht of verhaal op een dienblad. Zo ga je naar huis met heel wat boekentips, voor jou maar evengoed voor je koters.

meer info

Wintergloed (Brugge)

Brugge pakt dit najaar uit met het gloednieuwe winterfestival Wintergloed. Een uniek lichtparcours leidt je langs indrukwekkende lichtkunst in de stad, en een duurzame schaatsbaan drijft midden op het Minnewater. Dat jij je als toekomstige mama liever niet op glad ijs begeeft begrijpen we volkomen: er is gelukkig ook een gezellige winterbar. En natuurlijk een kerstmarkt vol warme chocomelk, handgemaakte kerstcadeaus en koorconcerten. Laat die sneeuw maar komen!

Meer info

Meer activiteiten ontdekken?

MyFamily helpt je op weg… Druk op de knop voor de volledige agenda!

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: