Belly friendly UiTtips oktober en november

Groeit jouw familie binnenkort? Proficiat!

MyFamily selecteerde enkele zwangerschapsvriendelijke activiteiten voor jou. Zo kan jij nog even extra genieten voor de komst van je kleine spruit. Want tijdens je zwangerschap wil je misschien niet altijd stilzitten. Ontdek wat je de komende maanden allemaal kan doen. Veel plezier!

Je Startbedrag bij geboorte

Workshop Heupdragen

Tijdens deze workshop op 15 oktober in Sint-Niklaas, verdiep je je in heupdragen. Heupdragen is een ideale techniek voor jonge en zelfs pasgeboren baby’s, maar ook fijn voor kortere draagmomenten met peuters. Je leert de juiste knooptechnieken om een ringsling of mei tai te gebruiken. En je oefent de techniek stap voor stap met een draagpop. Daarnaast krijg je individuele tips naargelang jouw aandachtspunten. Zo kan je thuis meteen en vol vertrouwen met je eigen spruit aan de slag.

meer info
Mama doet aan babydragen

Administratie bij zwangerschap en bevalling (infosessie)

Alsof de zwangerschap zelf nog niet zwaar genoeg was: bij een kindje komt ook heel wat administratie kijken.  Kraamzorg en kinderopvang regelen, je Startbedrag aanvragen (dat is gelukkig heel eenvoudig), bevallingsrust en borstvoedingspauzes aanvragen … Deze praktische infosessie op 18 oktober in Ieper zet alles netjes op een rijtje. Zodat je niets over het hoofd kan zien, en alles zorgeloos in orde kan brengen.

meer info

Mamatijd (ontmoetingsmoment)

Ben je zwanger? Of heb je thuis een baby of peuter rondkruipen? Dan kan je ongetwijfeld wel wat me time gebruiken. Tijdens dit ontmoetingsmoment in Zandhoven op 22 oktober kan je aanschuiven voor verschillende workshops. Maak je eigen wasmiddel, leer jezelf een handmassage geven, snoezel met je baby, maak gezonde hapjes, … Er is ook een mama-café waar je je vragen kan stellen aan een opvoedingsconsulent. Daarnaast is er ook een peuterbar of borstvoedingshoekje voor als je kleintje honger krijgt.

meer info
Kindt houdt mama vast
Buren bij kunstenaars

Buren bij kunstenaars

Van 18 tot 20 oktober mag je in heel West-Vlaanderen binnengluren in de ateliers van honderden beeldende kunstenaars. Illustratoren, schilders, beeldhouwers, goudsmeden of keramisten: leer ze kennen, bewonder hun werk en neem misschien zelfs een stuk mee naar huis. Of toch op zijn minst een stevige portie inspiratie voor de kinderkamer.

meer info

Week van het Bos (6 tot 13 oktober)

Ook tijdens je zwangerschap is beweging belangrijk. Weinig dingen doen meer deugd dan een knisperende boswandeling op een mooie herfstdag. Tijdens de Week van het Bos kan je kiezen uit heel wat activiteiten, zoals begeleide wandelingen of workshops, en zo nieuwe stukjes natuur leren kennen – en de dieren die erin wonen. En de grote boers en zussen? Die mogen natuurlijk ravotten tot ze erbij neervallen.

Meer info

Meer activiteiten ontdekken?

MyFamily helpt je op weg… Druk op de knop voor de volledige agenda!

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: