Belly friendly UiTtips mei en juni

Groeit jouw familie binnenkort? Proficiat!

MyFamily selecteerde enkele zwangerschapsvriendelijke activiteiten voor jou. Zo kan jij nog even extra genieten voor de komst van je kleine spruit. Want tijdens je zwangerschap wil je misschien niet altijd stilzitten. Ontdek wat je de komende maanden allemaal kan doen. Veel plezier!

Je Startbedrag bij geboorte

1. Brandpreventie, EHBO en reanimatie bij kinderen

Een zwangerschap of een baby brengt heel wat zorgen met zich mee. Tijdens deze infoavond op 16 mei komen een paar brandweermannen en ambulanciers er alvast enkele verlichten: ze vertellen je alles over brandpreventie en EHBO bij kinderen. Hoe behandel je een schaaf- of brandwonde, wanneer moet je de hulpdiensten verwittigen, hoe reanimeer je een baby of kind… Het komt allemaal aan bod, en bovendien leer je hoe je een brand in je huis kan vermijden.

meer info
MyFamily brandpreventie

2. Lieve lasten (workshop)

Nu al geen zin om overal die buggy mee naartoe te moeten slepen? Dan is een draagzak ook altijd een optie. Maar let op: als je hem niet goed gebruikt kan een draagzak je met rugklachten opzadelen, en daar zit niemand op te wachten. Tijdens deze workshop leer je hoe je een draagzak correct afstelt op je lichaam en gebruikt, en welke verschillende soorten draagsystemen er bestaan. Zo maak je een geïnformeerde keuze en loop je binnenkort vrolijk rond met je baby op je buik of rug.

meer info

3. Boekstart-dag

Zaterdag 18 mei is Boekstart-dag. Dan worden heel wat bibliotheken omgetoverd in een paradijs voor de allerkleinsten. En dan bedoelen we ook echt de állerkleinsten: kinderen van nul tot drie jaar zijn welkom voor voorleesuurtjes, babymassages, pieterpeuterpaden en zelfs theatervoorstellingen. En er zijn natuurlijk ook meer dan genoeg boekjes, want met literatuur kan je niet vroeg genoeg beginnen.

meer info
MyFamily boekstartdag
MyFamily côté jardin

4. Côté Jardin

Op zondag 26 mei verandert de binnentuin van de Gentse Bijloke in de gezelligste tuin van Vlaanderen, met een picknick in het gras en een streepje muziek in open lucht. Trek van het stemlokaal rechtstreeks naar de bijloke, strandstoel en picknickmand onder de arm, en vlei je rustig neer voor een kleurrijk gezelschap aan muzikanten, eet- en drankstandjes en ongetwijfeld een stralende zon. Geen betere manier om een lentezondag door te brengen!

meer info

5. Foodtrucks en films

Van 7 tot 9 juni strijkt foodtruckfestival SMA(A)K neer in het Wildemanspark in Herent. Dat betekent: een hele reeks foodtrucks die je de lekkerste hapjes uit alle hoeken van de wereld voorschotelen. En wie voor twee eet, mag natuurlijk dubbel zoveel hapjes proeven… Aan sfeer ontbreekt het gelukkig ook niet: er zijn knusse zithoekjes, live muziek, theater en animatie voor de kleinsten, en op zaterdagavond wordt het festival afgesloten met een gezellige openluchtfilm.

Meer info

Meer activiteiten ontdekken?

MyFamily helpt je op weg… Druk op de knop voor de volledige agenda!

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: