Belly friendly UiTtips december en januari

Groeit jouw familie binnenkort? Proficiat!

MyFamily selecteerde enkele zwangerschapsvriendelijke activiteiten voor jou. Zo kan jij nog even extra genieten voor de komst van je kleine spruit. Want tijdens je zwangerschap wil je misschien niet altijd stilzitten. Ontdek wat je de komende maanden allemaal kan doen. Veel plezier!

Je Startbedrag bij geboorte

1. Fit zwanger

Nu je zwanger bent eet je voor twee, dat is zo, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer in vorm hoeft te blijven. Weersta dus aan de verleiding van de sofa en trek naar buiten voor je portie lichaamsbeweging. Deze workshop is helemaal op jouw maat, met oefeningen speciaal voor zwangere vrouwen. Bovendien is er ook speciale aandacht voor het trainen van je bekkenbodemspieren en je rug en train je je ademhaling. Zo blijf je in vorm én ben je helemaal voorbereid op die bevalling!

meer info

2. Hey Baby - bewegen met je baby

Ook je baby kan wel wat beweging gebruiken. Dan hebben we het uiteraard niet over bekkenbodemspieren en ademhalingstraining: in deze workshop draait alles rond het opbouwen van een vertrouwensband met je kersverse spruit. Beweeg, speel en knuffel samen onder de begeleiding van een expert en aan de hand van originele spelletjes en oefeningen. Wat is er nu beter dan een uurtje pure quality time met je baby?

meer info

3. Brei- en haakcafé

Ben je al volop bezig met het vullen van de garderobe van je kleintje? En mogen daar ook wat unieke stukken in hangen? Dan is het wekelijkse brei- en haakcafé in Hasselt ongetwijfeld iets voor jou. Iedereen kan er terecht, ongeacht je vaardigheden of het project waaraan je wil werken. Een zelfgemaakt dekentje, een poezelzachte muts of een fijn truitje, alles is mogelijk en de experten verschaffen je met plezier van advies en uitleg. En we weten allemaal: wat je zelf doet, doe je meestal beter.

meer info

4. Gentse Winterfeesten

Onze favoriete periode van het jaar is weer aangebroken: kerstmarktentijd! En de Gentse Winterfeesten, die hebben het werkelijk allemaal. Scoor de mooiste cadeaus op de übergezellige kerstmarkt, geniet van warme chocomelk en smoutebollen (jij eet ten slotte voor twee), maak een rondje op de antieke carrousel en laat je verwonderen door het winterwonderkasteel waarin het Gravensteen veranderd is. De schaatsbaan raden we dan weer niet aan wegens groot valrisico, maar hoe dan ook zit je qua winterpret op de juiste plek in Gent.

meer info

5. China Light ZOO

Allemaal leuk en gezellig, de winter, maar met die eeuwige duisternis hebben wij het toch wat moeilijk. Gelukkig weten ze in de zoo van Antwerpen raad, want daar verlichten ze ons met een fonkelend lichtfestival. China Light ZOO vertelt het verhaal van de Lotusprinses en haar lief, over hartstocht en drakenboten. Kuier rond tussen de gigantische lichtobjecten en hou het intussen warm met Chinese thee en noedels – of chocomelk en smoutebollen, als het wat traditioneler mag.

Meer activiteiten ontdekken?

MyFamily helpt je op weg… Druk op de knop voor de volledige agenda!

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: