1. Vraag je Startbedrag aan

Baby op komst? Dan heb je recht op Startbedrag (het vroegere kraamgeld). Daarmee krijg je al van bij de start een mooi financieel steuntje in de rug. Je kan je Startbedrag aanvragen vanaf je zwangerschap tot vijf jaar na de geboorte van je kleine spruit.

Bij MyFamily kan je het eenvoudig online aanvragen. Wij brengen daarna alles voor jou in orde. Zodat je vanaf 2 maanden voor de vermoedelijke geboortedatum van je kindje 1.122 euro op je rekening ontvangt.

2. Zoek een crèche of onthaalmoeder

Een van de eerste zaken die je het best regelt is de crèche of onthaalmoeder. Op de website van Kind & Gezin kan je gemakkelijk een aangesloten en erkende crèche zoeken. Probeer dat zo snel mogelijk te regelen. Vaak is er immers een wachtlijst of kan je je baby niet direct inschrijven.

Twijfel je over een crèche of onthaalmoeder? Hier vind je een overzicht van de overeenkomsten en verschillen.

3. Informeer je werkgever over je zwangerschap

Je werkgever op de hoogte brengen zorgt ervoor dat je in België beschermd bent tegen ontslag. En dat je een beroep kan doen op voorrechten om je zwangerschap zo vlot mogelijk te laten verlopen. De manier waarop je de boodschap brengt, maakt niet veel uit. Een persoonlijk gesprek is meestal het beste. Vraag een gesprek op het moment dat je klaar bent om het nieuws van je zwangerschap op je werk te verspreiden.

Je werkgever zal je ook een medisch attest vragen waarop je vermoedelijke bevallingsdatum staat. Bezorg dit ten laatste zeven weken voor je bevallingsverlof. Verwacht je een meerling? Dan bezorg je het doktersattest met de vermoedelijke bevallingsdatum ten laatste negen weken op voorhand. Dat attest heb je ook nodig om je Startbedrag aan te vragen.

4. Licht je ziekenfonds in

Niet vergeten, je ziekenfonds inlichten! Tijdens je zwangerschapsverlof krijg je namelijk een moederschapsuitkering via de mutualiteit. Hoeveel? Dat bedrag is vastgesteld op een percentage van je salaris. Tijdens de eerste 30 dagen van het moederschapsverlof berekent men de uitkering op je volledige salaris. Daarna houdt men rekening met een geplafonneerd salaris. Stuur daarvoor een medisch getuigschrift met vermelding van je vermoedelijke bevallingsdatum naar je ziekenfonds. Zij bezorgen je daarna een inlichtingenblad, dat deels jij en deels je werkgever of de uitbetalingsinstelling van werkloosheidsuitkeringen moet invullen.

Na de bevalling bezorg je een geboorteattest aan het ziekenfonds. Op basis van dit attest berekenen zij de einddatum van je bevallingsverlof. Binnen de 8 dagen na het einde van dat verlof bezorg je een bewijs van werkhervatting aan je ziekenfonds. Verder moet je bepalen bij welk ziekenfonds je jouw kindje gaat inschrijven (bij dat van de moeder of de vader, als die niet hetzelfde zijn). Kijk daarvoor best eens naar de diensten die ze aanbieden. Je krijgt bij de geboorte ook een premie voor je pasgeborene.

Tip: door het beperkt aantal ligdagen in de kraamkliniek, kan het nuttig en leuk zijn om kraamzorg te regelen. Informatie over wanneer en hoe je dat regelt krijg je bij jouw ziekenfonds. Zij komen ook tussen in de kosten.

5. Maak je hospitalisatieverzekering in orde

Verwittig je hospitalisatieverzekering van de geboorte. We raden ook aan om je al in te schrijven bij het ziekenhuis waar je gaat bevallen. Afhankelijk van het ziekenhuis gebeurt dat het best een aantal maanden tot één maand voor de geboorte.

6. Erken je baby als je ongehuwd bent

Ben je niet getrouwd, maar wil je dat je kleine spruit de achternaam van de vader krijgt? Dan moet je al tijdens de zwangerschap samen naar het gemeentehuis gaan, zodat de vader de baby kan erkennen. Dit is ook van belang in verband met het regelen van het ouderlijk gezag. Je moet hiervoor allebei je identiteitskaart meenemen.

Checklist nodig?

Wil je graag een overzicht van alle to do’s voor de geboorte van je kindje? Download dan onze handige checklist, print hem uit en hang hem op een zichtbare plek. Zo ben je zeker dat je aan alles hebt gedacht – en dat is een hele geruststelling 😉

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: