Vanaf 1 januari 2019
kies jij helemaal zelf.

Die dag ruimt de kinderbijslag in Vlaanderen plaats voor het Groeipakket. Krijg jij na die datum een kindje, dan mag je zelf beslissen welke “uitbetalingsactor” de betaling regelt. Je kan dan ook beslissen om te veranderen voor je kindjes die nu al kinderbijslag ontvangen.

Laat je de uitbetaling graag verzorgen door MyFamily? Dan heten wij jou warm welkom bij onze familie. Neem contact met ons op, en wij brengen alles voor jou in orde.

Belangrijk
Ben je vandaag al aangesloten bij een kinderbijslagfonds? Dan blijft dat fonds jou uitbetalen voor het hele jaar 2019. Je overstap naar MyFamily gaat dan in op 1 januari 2020.

Tot het zover is, geldt de oude regeling.

Ben je werknemer? Dan ben je ingeschreven bij het kinderbijslagfonds van je werkgever. Meestal is dat het bedrijf van de papa.

Als zelfstandige ben je aangesloten bij het kinderbijslagfonds waarmee je sociaal verzekeringsfonds samenwerkt.

Werkloos, ziek of gepensioneerd? Dan ben je aangesloten bij het kinderbijslagfonds van je laatste werkgever of je laatste sociaal verzekeringsfonds.

In alle andere gevallen – je werkte nog nooit in België, je bent grensarbeider, je werkt in de horecasector of het onderwijs – kan Famifed jou meer vertellen.

Deze onderwerpen vind je wellicht ook leuk

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: