illustratie geld MyFamily

Aansluiten als werkgever

Kiezen voor MyFamily?
Altijd een goed idee.

MyFamily denkt aan de werkgever en zijn of haar werknemers. Wij volgen uw administratie rond kinderbijslag volledig en persoonlijk op en voeren de betalingen altijd op tijd en correct uit. Dat is wat u belangrijk vindt en dat is ook wat wij belangrijk vinden.

 

Wij zijn er voor u.

Kinderbijslag is een belangrijke maar complexe zaak. Wij komen opleiding geven over de kinderbijslagwetgeving in uw kantoor. Geen droge juridische taal, maar duidelijke praktische toepassingen die voor u relevant zijn.

Samen met SD-Worx zorgen wij voor meer efficiëntie. Al uw administratie gebeurt onder één dak. Natuurlijk bent u ook welkom als u met een ander sociaal secretariaat werkt. Wij beantwoorden graag elke vraag. Voor een snelle reactie kan u ons altijd mailen, bellen of faxen en voor een persoonlijk gesprek kan u terecht in een van onze MyFamily/SD Worx-kantoren.

Elk kwartaal brengen wij de Kinderbijslagkrant uit waarin u alle praktische informatie en het nieuws over kinderbijslag vindt. Zo blijft u steeds op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

Voor de ouders hebben we Mijn Kinderbijslag gemaakt. Ze kunnen daar 24 uur per dag terecht om hun dossier te bekijken. We bieden hen hulp. Het is belangrijk dat zij de weg naar die helpende hand vinden. Op die manier zorgen we ervoor dat uw werknemers ook tevreden zijn met uw keuze voor MyFamily.

Aansluiten bij MyFamily

Heeft u nog geen kinderbijslagfonds? Contacteer ons en wij helpen u verder. Als u personeel in dienst neemt, heeft u 90 dagen de tijd om aan te sluiten bij het kinderbijslagfonds van uw keuze. Wacht u langer dan 90 dagen, dan wordt u aangesloten bij Famifed.

Overschakelen naar MyFamily

Bent u bij een ander kinderbijslagfonds aangesloten? Geen probleem, wij helpen u over te schakelen naar MyFamily. Hou daarbij rekening met de opzegvoorwaarden van uw huidige kinderbijslagfonds:

  • Verplichte aansluitingstermijn: De verplichte aansluitingstermijn moet beëindigd zijn om over te stappen naar MyFamily. Deze bedraagt normaal 4 jaar tenzij u ambtshalve aangesloten bent bij Famifed. In dit laatste geval bedraagt de verplichte aansluitingsperiode het jaar van aansluiting en het volgende jaar. Dien daarvoor een aangetekend ontslag in bij uw huidige fonds.
  • Opzegtermijn: De opzegtermijn is 30 dagen vanaf de eerste dag van de laatste kwartaalmaand bij uw huidige fonds. (1 december, 1 maart, 1 juni of 1 september)
  • Uw ontslag gaat in bij een nieuw kwartaal: Wanneer u het ontslag indient, gaat dat pas in bij het begin van de volgende kwartaalmaand. MyFamily neemt de uitbetaling dus over vanaf de tweede maand van dat kwartaal.

Gegevensverwerking van werknemers in het kader van de kinderbijslag

Lees alles over hoe wij in regel zijn met de GDPR-wetgeving.